Babacan: Bu millet cevabını sandıkta verir

Babacan: Bu millet cevabını sandıkta verir

Seçim güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulunan DEVA Partisi lideri Babacan, "14 Mayıs seçimleri için her türlü seçim güvenliği önlemini almak zorundayız. Ülkemizi özgürlük ve zenginlik limanına sağ salim ulaştırmanın şafağındayız." dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, şeffaf ve demokratik bir seçim sürecini takip etmek amacıyla kurulan saydik.biz isimli sitenin tanıtımını yaptı. Babacan, "DEVA Partisi olarak biz, seçim güvenliği ile ilgili kendi sistemimizi de oluşturmuş bulunmaktayız. Sitede çok basit bir üyelik formu var. Aslında sandığa sahip çıkma ve sandık sahiplenmekle ilgili bir üyelik formu. Bu bina oy kullandığınız binada olabilir, oyunuzu kullanıp başka bir binadaki sandıkları da sahiplenebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Babacan'ın açıklamaları şöyle;

‘ÖNÜMÜZDE TAM DEMOKRASİYE GİDEN YOLUN AYRIMI VAR’

14 Mayıs seçimleri için her türlü seçim güvenliği önlemini almak zorundayız. Çünkü önümüzde tam demokrasiye giden yolun ayrımı var. Tek kişinin dağarcığıyla, keyfi kararlarıyla yönettiği ülkeyi ortak akılla, katılımcılıkla, istişareyle yönetmenin eşiğine geldik. Ülkemizi özgürlük ve zenginlik limanına sağ salim ulaştırmanın şafağındayız.

‘BU MİLLET CEVABINI HER ZAMAN SANDIKTA VERİR’

Ülkemizin her köşesinde sandık, sandık günü çok önemlidir. Biliyorum, seçim arifesinde pek çok sohbetin konusu şu 'O gece nasıl geçecek?', 'Oyumuza ne olacak?' Bu millete tepeden bakanlar bilmez, bu milleti hor görenler anlamaz, bu milleti aşağılayanlar işitmez. Fakat bu millet cevabını her zaman sandıkta verir. Susar, susar, içine atar, seçim gününe kadar bekler. O seçim günü var ya, işte o gün de sabah kalkar eşiyle dostuyla neşe içinde sandığına gider ve demokratik görüşünü tepkisini verdiği oyla gösterir.

basliksiz-2a.jpg

“SEÇİM GÜVENLİĞİ” İLE İLGİLİ BİR KOMİSYON KURULDU

Biz bu seçimi açık ara kazanmayı hedefliyoruz. Kazanmak için ön hazırlığımızın da sağlam olması gerektiğini çok iyi biliyoruz. Tam da bu nedenle, altılı masa çalışmalarında, “Seçim Güvenliği” ile ilgili bir komisyonumuz kuruldu. İdris Şahin Bey’in partimizi temsil ettiği komisyonumuz; seçim öncesi, seçim sırası ve seçim sonrası olmak üzere 3 ayrı zamanın planlamasını kamuoyu ile paylaştı.

“SAYDİK.BİZ” PLATFORMU BİR GÜVENLİK SİSTEMİDİR

Millet İttifakı’nın seçim güvenliği konusundaki iş birliği çalışmalarımıza aynen devam edeceğiz. Ülkemizde seçim güvenliği amacıyla çalışan çok kıymetli sivil inisiyatiflerle de iletişim halinde olacağız.

Bütün bunlara ek olarak, DEVA Partisi olarak biz, seçim güvenliği ile ilgili kendi sistemimizi de oluşturmuş bulunmaktayız. 6'lı masada yaptığımız iş birliğine ek olarak oluşturduğumuz kendi sitemiz. İşte birazdan detaylarını genel başkan yardımcılarımız İdris Şahin ve Mustafa Ergen’den dinleyeceğiniz “saydık.biz Platformu” partimizin seçim güvenliği amacıyla tüm vatandaşlarımızın içine katılabileceği bir güvenlik sistemi.

‘SANDIK SAHİPLENMEYE DAVET EDİYORUZ’

Sitede çok basit bir üyelik formu var. Aslında sandığa sahip çıkma ve sandık sahiplenmekle ilgili bir üyelik formu. Bu bina oy kullandığınız binada olabilir, oyunuzu kullanıp başka bir binadaki sandıkları da sahiplenebilirsiniz. Evet “sahiplenmek” diyoruz buna. Tıpkı Aslanköylü kadınlar gibi sandığınıza sahip çıkıyorsunuz. 14 Mayıs günü sahiplendiğiniz sandığa gidip, gün boyu oy kullanımını izliyorsunuz. Sandıkları sahiplenen arkadaşlarımızın yapacağı iş, ıslak imzalı tutanağın fotoğrafını çekip sisteme yüklemek. Tüm vatandaşlarımıza açık bir sistem. Formu doldurmak, bir sandığı “sahiplenmek” vatandaşlık görevlerinden biri olacak.

‘FORMU DOLDURMAK PARTİMİZE ÜYE OLMAK ANLAMINA GELMİYOR’

Bu platform, sorumluluk sahibi aktif bir vatandaşlığın gereği olarak, her bir yurttaşımızın kendisinin, çocuğunun yarınlarına sahip çıkmasını sağlayacak bir platform.

Sistem çok basit. Her biriniz, bizi izleyen herkes, bilgisayar başına geçip veya akıllı telefonlarından “saydik.biz” adlı internet sitesine girebilir. Sitede çok basit bir üyelik formu var. Aslında sandığa sahip çıkma ve sandık sahiplenmekle ilgili bir üyelik formudur.

Yanlış anlaşılmasın, bu form DEVA Partisine üyelik formu değil. Formu doldurduktan sonra, ekrandaki Türkiye haritasından hangi ilde oy kullanıyorsanız o ili ve o ilin ilçelerini görüyorsunuz. İlçelerden de sandıkların detaylarına kadar iniyorsunuz. Oy kullanım işleminin yapılacağı bir binadaki sandıkları “sahipleniyorsunuz”. Bu bina oy kullandığınız binada olabilir, oyununuzu kullanıp başka bir binadaki sandıkları da sahiplenebilirsiniz. Türkiye haritasında hangi binalar sahiplenmiş hangi binalar sahiplenmemiş görülebiliyor. Bu sistem tüm yurttaşlarımıza açık. “

‘SİZİ SEÇİM GECESİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ’

Vatandaşlarımızın her bir oyunu sonuna kadar koruyacağız. Bunu da yine vatandaşlarımızla birlikte yapacağız. Sizi seçim gecesi yalnız bırakmayacağız. Türkiye'nin dört bir yanından kayda aldığımız ıslak imzalı tutanaklarla ve yine sizlerin katkısıyla ülkemizi bilgilendireceğiz. Eminim; tarihi zaferimiz öyle büyük olacak ki ülkemizdeki demokrasi hasretini dindireceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN