Bakan Koca'dan korkutan uyarı! Maske kullanımı zorunlu oldu: Tehlike günden güne büyüyor

Bakan Koca'dan korkutan uyarı! Maske kullanımı zorunlu oldu: Tehlike günden güne büyüyor

Pandemi döneminde yaklaşık 2 yıl boyunca taktığımız koruyucu maske, deprem bölgesi için bir kez daha gündeme geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, enkaz bölgesinde veya yakınlarında olan vatandaşların maske takmamaları halinde akciğer sorunlarıyla karşılaşabileceği uyarısında bulundu. İşte, maske takılması gereken o il...

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli şubat ayında yaşanan depremlerde on binlerce insan hayatını kaybederken, yüz binlerce bina yıkıldı.

Büyük afetin üstünden bir aydan fazla zaman geçmesine karşın bölgede enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

İçinde on binlerce cansız bedenin olduğu yüz binlerce enkazın bölgeden temizlenmesinin bir yılı bulabileceği belirtiliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, enkaz kaldırma çalışmalarında ortaya çıkan toz nedeniyle maske kullanılması uyarısında bulundu.

enkaz-maske-zorunlulugu.jpeg

MASKE TAKMAMAK AKCİĞER RAHATSIZLIĞINA YOL AÇABİLİR

Bakan Koca açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Deprem afeti sonrası, ENKAZ kaldırma çalışmaları sırasında ortaya çıkan tozun ciddi akciğer rahatsızlıklarına yol açabildiği bilinmektedir. Bu sebeple, enkaz alanlarından uzak durulması, çalışmalara katılan veya yakın mesafede olanlarınsa MASKE kullanması gerekmektedir.

GAZİANTEP genelinde, mobil ekiplerle bugüne dek 171 köy ve çadır kent ziyaret edilip, 37.603 hastanın muayenesi yapılmış, 43.276 adet ilaç ücretsiz dağıtılmıştır. Mobil Aşı Ekipleriyle 119 köy ve çadır kent gezilerek 2.353 bebek, çocuk ve yetişkinin aşılaması gerçekleştirilmiştir."

Deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa kentlerinde devam ediyor.

fahrettin-koca-enkaz-maske-uyarisi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN