AK Parti'den Erdoğan-Mehmet Şimşek görüşmesine ilişkin açıklama: Aktif siyaseti düşünmüyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ekonomi yönetiminin başına geçeceği iddia edilen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasındaki görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "Mehmet Şimşek aktif siyasette yer almayı düşünmüyor ama her türlü desteği verecek" dedi.

Ekonomi yönetiminin başına geçeceği iddia edilen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Şimşek'in Erdoğan'la görüşmesinin ardından Genel Merkez'den çıkan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklama yaptı.

Görüşmenin 'olağan' olduğunu belirten Çelik, "Mehmet Şimşek aktif siyaseti kendisi düşünmüyor. Bugünkü görüşme çerçevesi aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın ekonomi politikalarına katkı sağlamaya hazırım dediği bir görüşme" dedi.

"BURAYA GELMESİ GAYET NORMAL"

Şimşek'in aktif siyasette yer almayı düşünmediğini aktaran Çelik, şunları söyledi:

"Mehmet beyin AK Parti Genel Merkezi'ne gelmesi olağanüstü bir gündem değil. Kendisi çok değerli bir arkadaşımız. Geçmişte beraber hükümetlerde görev yaptık. Halen de çok sık görüştüğümüz bir kardeşimiz. Birikimi olan, vizyonu olan bir arkadaşımız. Dolayısıyla buraya gelmesi gayet normal. Kendisi siyasetten ayrıldıktan sonra pek çok işle meşgul. Ayrıca sivil toplum örgütlerinde sorumlulukları var. İş dünyasıyla ilgili olarak da yürüttüğü işler var.

O sebeple Mehmet Şimşek bey aktif siyaseti düşünmüyor. Aktif siyaseti düşünmediğini ifade etti ama sayın Cumhurbaşkanımızın parti politikalarımıza ya da hükümet politikalarımıza dönük olarak beyan ettiği her konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu, her türlü katkıyı vereceğini bir kez daha ifade etti."

AK Parti Sözcüsü, ittifak görüşmeleri için ise, "Sayın Cumhurbaşkanımıza destek beyan eden tüm siyasi partilerle görüşmelerimiz sürüyor" yorumunda bulundu.

ŞİMŞEK'İN EKONOMİNİN BAŞINA GEÇECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Reuters haber ajansı, AK Parti'nin ekonomi politikalarında tartışmalı "yeni ekonomi modeli"nden vazgeçerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonominin başına Mehmet Şimşek'i getirmeyi hedeflediğini ileri sürmüştü.

ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA

Görüşmenin ardından Şimşek, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şimşek, paylaşımında "Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

Şimşek'in açıklaması şu şekilde:

"Sn Cumhurbaşkanımız ile akşam saatlerinde Ak Parti Genel Merkezi’nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine bu kabulleri çok teşekkür ederim. Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım.

Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN