Milyonlarca kiracı yararlanacak! 18 ay geri ödeme yapılmayacak: İhtiyaç sahiplerine...

Milyonlarca kiracı yararlanacak! 18 ay geri ödeme yapılmayacak: İhtiyaç sahiplerine...

Yaşanan deprem felaketi sonrası riskli binalarda oturanlar, binalarını yenilemek için devletin kapısını çaldı. Yeni duyurulan kredi paketiyle başvuran vatandaşlara düşük faizli, 2 yıl geri ödemesiz, 1 milyon TL konut kredisi verilecek. Öte yandan dönüşüme giren binalarda oturanlara kira yardımı yapılacak. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kentsel dönüşümü hızlandırmak için konut üreticisi ile anlaşan konut sahiplerine piyasa koşullarına uygun şekilde kredi kullandırıp teşvik vereceklerini açıkladı. İki yıl boyunca geri ödemesiz kredi almak isteyenler başvurularını gerçekleştirdikten sonra kredi alabilecek.

2 YIL GERİ ÖDEMESİZ 1 MİLYON TL KREDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu'nun açıkladığı yeni kredi paketi esnek ödeme sisteminden oluşuyor. Kentsel dönüşümden yararlanarak konutunu dönüştürmek isteyen vatandaşlar, yeni kredi paketinden faydalanabilecek.

Binasını yenilemek isteyen vatandaşlara en az 1 milyon TL olmak şartıyla en az 2 yıl geri ödemesiz 0.69 faizle kredi desteği sağlanacak.

KİRA YARDIMI YAPILACAK

Duyurulan kredi modelinde, kiraya verilmek için konutlar üretilecek, evi dönüşüme giren malik ve kiracılar için onlara öncelik verilecek. Hem konut bedelleri, hem de fiyat artışı kamu tarafından belirlenecek, aynı zamanda da kira tavanı uygulanacak.

Riskli yapıların yenilenmesi için hak sahiplerine 18 ay boyunca kira yardımı yapılacak.

VERGİLER MUAF TUTULACAK

Hak sahiplerine bir defa ödeme yapılacak. Aynı zamanda bu riskli yapılar yenilenirken tapu, noter ve damga vergisi başta olmak üzere bu gibi harçlardan muafiyet sağlanacak. Vatandaşlar, kat karşılığını göstererek herhangi bir işlem yaptırmadan kendileri dönüştürürse yüzde 18 yerine yüzde 1 oranında KDV ödeyecek.

Devletin vereceğin uygun ödeme koşullarındaki konut kredisine başvurular ilerleyen haftalarda başlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN