Fiat Doblo artık Türkiye'de üretilmeyecek! Uygun fiyata Doblo almayı düşünenlere kötü haber

Fiat Doblo artık Türkiye'de üretilmeyecek! Uygun fiyata Doblo almayı düşünenlere kötü haber

Ülkemizde hem ticari, hem aile aracı olarak kullanılan Fiat'ın Doblo modeli 13 yıldır Bursa'da üretiliyordu. Türkiye'de üretilmesi dolayısıyla nispeten uygun fiyatlı olan Doblo modelinin, önümüzdeki yıldan itibaren Bursa'daki üretimi sona erecek. İşte, Fiat Doblo'nun üretileceği yeni ülke...

İtalyan otomotiv devi Fiat'ın İtalya dışında tek bir ülkede üretilen ilk modeli Doblo, 2000 yılında Bursa'da üretilmeye başlandı. Koç Holding'in Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. (TOFAŞ) fabrikalarında 23 yıl boyunca tüm nesil ve kasa tipleriyle kesintisiz üretilen Doblo, Türkiye'de en çok satan araçlardan biri oldu.

fiat-doblo-turkiyeden-gidiyor-6.jpg

TÜRKİYE'DEKİ DOBLO ÜRETİMİ SONA ERİYOR

Shiftdelete'te yer alan habere göre, geçtiğimiz haftalarda Stellantis ile ortaklık yapan TOFAŞ, Cezayir'de yeni bir fabrika yatırımı yapıyor. Bu yatırımla düşük işçi maliyetleri ile daha uygun fiyatlı otomobiller üretilebilecek. Cezayir'de kurulması planlanan fabrikada ilk etapta 3 modelin üretilmesi planlanıyor.

fiat-doblo-turkiyeden-gidiyor-5.jpg

TAŞINMANIN NEDENİ UCUZ MALİYET

Çıkan haberler, TOFAŞ'ın Doblo üretimini Cezayir'e kaydırma nedeni olarak Bursa'da Stellantis haklarını satın alınmasıyla birlikte üreteceği 5 yeni model gösteriliyor. TOFAŞ yeni üretim bantları açabilmek için Doblo üretimini kaydırmış olabilir. Böylece marka aynı anda birçok hafif ticariyi daha uygun maliyetlerle satabilecek. Bunun sonucu olarak Doblo artık Türkiye'de üretilmeyecek.

fiat-doblo-turkiyeden-gidiyor-1.jpg

OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN YENİ MERKEZİ OLABİLİR

Cezayir, 2016-2019 yıllarında çıkan yolsuzluk davaları nedenleriyle Volkswagen, Hyundai, KIA gibi üreticiler ülkedeki tesislerini kapattı. Cezayir hükümetiyse TOFAŞ ve Stellantis ortaklığındaki yeni fabrika ile birlikte otomobil üreticileriyle aralarını düzeltmek istediğini belirtti.

fiat-doblo-turkiyeden-gidiyor-4.jpg

90 BİN ARAÇ ÜRETME KAPASİTESİNE SAHİP

Cezayir'de kurulacak yeni Fiat tesisi toplamda 90 bin araç kapasitesine sahip olacak. Tesisin ağustos ayında bitmesi planlanıyor. Açılışın ardındansa sene sonunda 500e modeli ile üretim başlayacak. 2026 yılına kadar 300 bin araç üretimi planlayan fabrika toplamda 2 bin kişiye istihdam sağlayacak.

fiat-doblo-turkiyeden-gidiyor-3.jpg

ELEKTRİKLİ DOBLO GELİYOR

Cezayir'de tesiste ilk etapta Fiat'ın yakın dönemde Türkiye'de de satışa sunduğu elektrikli 500e modeli üretilecek. Ardından Doblo modeli tamamen Cezayir fabrikasına kaydırılacak. Fakat tüm Doblo versiyonlarının üretimi mi yoksa sadece belirli Doblo versiyonlarının üretiminin mi kayacağı belirsiz. Konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

fiat-doblo-turkiyeden-gidiyor-2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN