Babacan Ocak sonunu işaret etti: Asgari ücret açlık sınırının altında kalacak!

DEVA Partisi lideri Babacan, 2024 asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak belirlenmesine Merkez Bankası'nın ve TÜİK'in 2024 sonu enflasyon beklentisi üzerinden tepki gösterdi. Asgari ücretin ocak sonunda açlık sınırının altında kalacağını belirten Babacan, "Hükümet yıl sonunda 'enflasyon yüzde 36 olacak' diyor. Asgari ücretli herkesin 2024 yıl sonunda yüzde 36 fakirleşeceğinin ilanı. Her allahın günü satın alma gücü düşecek bu ülkede" diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde düzenlenen ikinci aday tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, özellikle dün açıklanan yüzde 49'luk asgari ücret zammına yönelik sert eleştirilerde bulunan Babacan, ülkedeki ekonomik durumu ve yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

'VATANDAŞ MAAŞI ALMADAN ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALACAK'

Babacan'ın konuşmasında en çok dikkat çeken noktalardan biri, asgari ücret zammının yetersizliği oldu. Yeni belirlenen asgari ücretin, Ocak ayından itibaren erimeye başlayacağını ve her gün satın alma gücünün düşeceğini vurgulayan Babacan, "Yani, Ocak sonunda asgari ücretlinin eline ilk defa 17 bin TL maaş geçtiğinde, bekar tek bir kişinin aylık ihtiyacı TÜRK-İŞ'in rakamlarına göre 19 bin 000 TL’yi geçecek." diyerek mevcut ekonomik politikaları eleştirdi.

'ASGARİ ÜCRETLİLER YIL SONUNDA YÜZDE 36 FAKİRLEŞECEK'

Hükümetin yıl ortasında ikinci zam olmayacağını açıklamasını da eleştiren Babacan, "Aynı hükümet yıl sonunda 'enflasyon yüzde 36 olacak' diyor. TÜİK'in makyajlanmış rakamına göre yapılan bu hesaba göre, asgari ücretli herkesin 2024 yıl sonunda yüzde 36 fakirleşeceğinin ilanı" diyerek tepki gösterdi.

DEVA Partisi lideri, ayrıca OECD’nin araştırma sonuçlarına atıfta bulunarak, Türkiye'de her 100 öğrenciden yaklaşık 20’sinin, haftada en az 1 gün, parası olmadığı için yemek yiyemediğini belirtti. Bu durumun ülkenin içinde bulunduğu ekonomik tabloyu gözler önüne serdiğini ifade etti.

Toplantıda, DEVA Partisi'nin yerel seçimlerdeki adaylarına da değinen Babacan, partisinin "iyi ve temiz yönetim" iddiasıyla seçimlere girdiğini ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Ayrıca, DEVA Partisi olarak Türkiye'nin dört bir yanında çalışacaklarını ve vatandaşların ihtiyaçlarına yanıt vereceklerini ifade etti.

DEVA Partisi'nin açıkladığı aday listesi şöyle:

adayyy.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN