Babacan: Üreticilerimiz hayvanlarını kesip yem parası yapıyor

Babacan: Üreticilerimiz hayvanlarını kesip yem parası yapıyor

DEVA Partisi Lideri Babacan, partisinin aday tanıtımı için geldiği Tokat'ta besicilerin sorunlarına değinerek, “Üreticilerimize bakıyoruz; hayvanlarından birini kesiyor yem parası yapıyor, diğer hayvanlarına yediriyor." dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için Tokat merkez ve ilçelerindeki belediye başkan aday tanıtımı toplantısına katıldı. Bir otelde gerçekleşen toplantıda besicilerin sorunlarına değinen Babacan “Üreticilerimize bakıyoruz; hayvanlarından birini kesiyor yem parası yapıyor, diğer hayvanlarına yediriyor." diye konuştu.

Hayvancılıkla uğraşan besicilerin sorunlarına da değinen Babacan, “Üreticilerimize bakıyoruz; hayvanlarından birini kesiyor, yem parası yapıyor, diğer hayvanlarına yediriyor. Sonuçta bakıyorsunuz Türkiye'de hayvan popülasyonu azalıyor. Hep söylüyorum, çiftçiye, hayvancılığa gerekli desteği vermeden gıda enflasyonunu düşüremezsiniz" ifadesini kullandı.

Babacan, alt yapı çalışmalarının önemini de vurgulayarak, “Altyapıyı elden geçirmek, insanlara onurlu bir yaşam sunmak şart. Bu onurlu yaşamın içinde, afetlerde yaralanmak da yok, saldırgan sokak hayvanları tarafından tehdit edilmek de. Saldırgan sokak hayvanları sorunu, Türkiye’ye, Tokat’a yakışmıyor. Bu soruna hala çözüm bulunmamış olması, 2024 Türkiye’si için büyük bir ayıp, büyük bir utançtır. Belediyesiyle, iktidarıyla hepsinin de ortak sorumluluğudur. Biz bu sorunu da çözeceğiz.” diye konuştu.

Babacan'ın konuşmasının ardından aday tanıtım toplantısına geçildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN