Babacan'dan Erdoğan'a 'sabır' eleştirisi: Sabır taşı çatladı artık

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'sabır' çıkışını eleştirdi. Babacan, "Partili taraflı Cumhurbaşkanı oldu olalı durmadan sabır istiyor. Dört buçuk yıldır ‘sabır’ diyor. Seçimlere sayılı gün kaldı. Hep beraber bu işi sandıkta bitireceğiz. Biz de o güne kadar harıl harıl iktidara hazırlanacağız. Sızlanıp beklemek yok, rehavet yok. Artık DEVA var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyonun yılbaşından itibaren ciddi şekilde düşüşe geçeceğini söyleyerek 'sabır ve metanet' istemesi vatandaş ve siyasilerin gündeminde. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan'ın 2018'den beri 'sabır' istediğini söyledi.

"DURMADAN SABIR İSTİYOR"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Partili taraflı Cumhurbaşkanı oldu olalı durmadan sabır istiyor. Dört buçuk yıldır ‘sabır’ diyor. Seçimlere sayılı gün kaldı. Hep beraber bu işi sandıkta bitireceğiz. Biz de o güne kadar harıl harıl iktidara hazırlanacağız. Sızlanıp beklemek yok, rehavet yok. Artık DEVA var.

"SABIR TAŞI ÇATLADI ARTIK"

Babacan paylaştığı haftalık değerlendirme toplantısında sabrın kültürün bir gereği olduğunu ancak vatandaşların dini duygularının kullanılmaması gerektiğini belirtti. Babacan, "Biz de artık yeter diyoruz. Ya sabır çeke çeke sabır taşı çatladı artık. Her sıkıştığında vatandaşımızın hemen dini inançlarını istismar ediyor. Sen önce beytülmalın hesabını versene. 17 yaşındaki bir genç senelerce emek verip hayalindeki üniversiteyi kazandıktan sonra sırf parasız kaldığı için okula kaydını yaptıramıyorsa sabır diyemezsiniz. Emekliler sırf 50 kuruş daha ucuz diye saatlerce ekmek kuyruğu altında bekliyorsa sabır diyemezsiniz. Ortaokul çocukları okul yerine tezgahlarda, atölyelerde çalışmak zorunda kalıyorsa sabır diyemezsiniz. Bir öğretmen başka şehirdeki ailesinin yanına gitmek için bilet alamıyorsa sabır diyemezsiniz" dedi.

"DİNİ DUYGULARI KENDİ ÇIKARLARIN İÇİN KULLANAMAZSIN"

Babacan şöyle devam etti:

Bu ülkede AİHM tarafından dahi 'Derhal serbest bırakın' denen kişiler inatla, ısrarla cezaevinde tutuluyorsa sabır diyemezsiniz. AYM Başkanı her fırsatta hukuk çığlığı atıyorsa sabır diyemezsiniz. Sabır da şükür de kültürümüzün bir gereğidir ama milletin dini duygularını kendi çıkarların için kullanamazsın." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN