Bahçeli'den altılı masaya çağrı: Gelin güç birliği yapalım

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam'daki seçim kampında yaptığı konuşmada altılı masaya güç birliği yapma çağrısında bulundu. Altılı masanın 10 defa toplanmasına rağmen bir arpa boyu ilerlemediğini belirten Bahçeli, "Gelin Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında el ele verelim" dedi. Bahçeli 'alkış krizi' için ise Kılıçdaroğlu'na yüklenerek, "Kılıçdaroğlu, askere düşmanlık, düşmana askerlik etmektedir" açıklamasında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Kızılcahamam'da düzenlenen MYK, MDK ve Milletvekilleri Ortak Toplantısı'nın kapanışı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin konuşan Bahçeli, altılı masanın 10 defa toplanmasına rağmen bir arpa boyu mesafe alamadığını belirterek, "Gelin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında el ele verelim, güç birliği yapalım, Türkiye'nin lider ülke mertebesine yükselmesinde hepinizin eşit payı olsun" çağrısında bulundu.

Bahçeli'nin bu çağrısından önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17 Kasım'da G20 zirvesi sonrası yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e çağrıda bulunarak "Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabii düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir" demişti.

Bahçeli'nin açıklamasının satır başları şöyle:

İki gün süresince iç ve dış siyasi gelişmeler ele alındı. MHP seçimlere fikren, siyaseten, heves ve heyecan bakımından tam manasıyla hazırdır. Algı operasyonları boşunadır.

Adım adım 2023 hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. İşçimizin, çiftimizin, emeklimizin, sanayicimizin her zaman yanında olacağız. Bizim siyasetimiz ana fikri önce ülkem sonra partim şeklindedir. Biz kendimiz için hiçbir şey aramayız. Mevzu bahis Türkiye oldu mu gözümüz bir şey görmez.

Bildiğiniz ve takip ettiğiniz Cumhurbaşkanlığı ve genel seçime yürüyoruz. Verilecek her oy Türk ve Türkiye Yüzyılı'na bir tuğla koyacaktır. Önümüzdeki bahar mevsimi aynı zamanda sandık ve seçim mevsimidir.

Her oy tam bağımsızlığa bir destek olacaktır. Milletimizin yalancılara, yabancılara ve onların yerli acentesine dönüşmüş siyasi figürlere itibar etmeyeceğine olan inancımız tamdır. Sızlanarak hiçbir şey yapamayız. Davası olanın umudu vardır. İman varsa imkan vardır ve karamsarlık bulutları dağılmaya mahkumdur. Türkiye'nin makus talihi değişmiştir. Kararlı yükseliş, iddialı yürüyüş hızla devam etmelidir. Kaldı ki gerçekleşebilecek hedefimiz de budur.

mhp.jpg

'DEVLETTEKİ YETKİ KARMAŞASI SONA ERMİŞTİR'

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, parlamenter sistemin bütün aksaklık ve anormalliklerini telafi etmiştir. Kuvvetler ayrımı netleşmiş, davul kimin boynunda ise tokmak da onun eline verilmiştir. Böylelikle devletteki yetki karmaşası, çapsız tartışmalar sona ermiştir.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine tek adamlık yaftası vurmak soysuz bir saptırmadır. Bu ağır kusurlu bir siyasetçi küstahlığıdır. Zillet İttifakı'nın yapabildiği şey yen sistem muhalifliğidir. Yatıp kalkıp Cumhurbaşkanlığı sistemini suçluyorlar. Toplanıyor, dağılıyor sisteme iftira atıyorlar. Bilmiyorlar ki Türkiye eski Türkiye değildir. Aziz milletimiz bu sisteme alışmıştır. Bunların geçim kapısı hamasettir.

bahceli.jpg

'SEROK AHMET ZİLLET İTTİFAKININ ZEHRİNİ KUSMUŞTUR'

Serok Ahmet "Altılı masanın cumhurbaşkanı bizi dinlemezse kriz olur ve yeniden seçime gideriz" demekle zillet ittifakının zehrini kusmuştur. Buradan bir demokrasi, istikrar ve hizmet aşkı çıkmayacağını söylemek için kahin olmaya gerek yoktur. Vaatleri krizdir. Konsorsiyum halinde ülke yönetmektir.

'ALTILI MASA OYNATACAĞI KUKLA ARAMAKTA'

Dertleri masadan kalkıp daha rahat bir koltuğa oturmak. Birisi çıkar masaya isterse aday olurum der, biri çıkar ben başbakan olacağım der, biri çoklu adaya sıcak bakmıyorum der. Altılı masa oynatacağı kukla aramaktadır. Milletvekili genel seçimine adaylarınız göstererek girin, kazandığınız sandalye ile katılın. Kazanamayacağınız demokratik bir müsabakaya girmekten hazır vakit varken dönün.

'ERDOĞAN'IN YANINDA EL ELE VERELİM'

Gelin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında el ele verelim, güç birliği yapalım, bu başarının mükafatı da sizde olsun. Altılı masa 10 defa toplandı, bir arpa boyu mesafe almadı. Türkiye'nin lider ülke mertebesine yükselmesinde hepinizin eşit payı olsun. Türkiye büyüsün zenginleşsin, insanımız kronik sorunlarından kurtulsun.Şahsım adına bunların hepsini albayrağın altında toplanmaya, Türkiye Yüzyılı'nda buluşmaya davet ediyorum. Türkiye'nin yelkenini şişiren rüzgar kesilmesin istiyorum.

Seçimi kan gölüne çevirmek için pusuda bekleyenler vazgeçsin. Böylesi bir karanlığa izin vermeyeceğiz. 2023'e leke sürdürmeyeceğiz. Washington Post gazetesine göre Türkler oyunu kullanana kadar Batılı liderler gergin bir şekilde bekleyecekmiş. Bunları tef gibi gereceğiz.

İSVEÇ'E TERÖR TEPKİSİ

Rüzgar esen fırtına biçecek, kayadan bir şey koparamayacaktır. İsveç’te sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a benzeyen cansız bir maketin asılması şerefsiz ve namussuz bir harekettir. Sessiz bir şekilde izleyen kim varsa suç ortağıdır. İsveç hükümetinin tepkisi yetersizdir. Hani İsveç terörle arasına mesafe koyacaktı. NATO şemsiyesi altında nasıl bir arada duracağız. İsveç teröristleri cesaretlendirmektedir.

'ASKERE DÜŞMANLIK, DÜŞMANA ASKERLİK ETMEKTEDİR'

Kılıçdaroğlu küresel emperyalizme sempatik görünme çabasıdır. Freni tutmayan Kılıçdaroğlu’nun sözleri çamur saçmaktadır. TSK’ya yapılan saldırıyı kınıyorum. Kılıçdaroğlu edepsizdir, hiçbir Türk askeri cepheden kaçmamıştır. Komuta kademesinden alkışlanan başkomutan Erdoğan'dır. Kılıçdaroğlu'nun ağzından skandal sözler döküldü. Kılıçdaroğlu, askere düşmanlık, düşmana askerlik etmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (35)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
35 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN