Bahçenize yılan gelmemesi için bu hayvanı besleyin! Yılanların baş düşmanı, hepsi sürü halinde geri yuvalarına kaçıyor

Bahçenize yılan gelmemesi için bu hayvanı besleyin! Yılanların baş düşmanı, hepsi sürü halinde geri yuvalarına kaçıyor

Bu yaz mevsiminde hem ülkemizde, hem de dünya genelinde sayıca fazla olan yılanların en çok korktuğu hayvan belli oldu. Bu hayvanı gören yılanlar, geldiği gibi geri dönüyor. Kaçamayanlar ise bu hayvanın yemeği oluyor. İşte, yılanın en çok korktuğu hayvan...

Doğada mutlaka her canlının üstünde bir canlı da var. Doğanın korkusuz hayvanları olarak bilinen yılanları da alt edecek bir canlı sonunda çıktı. Avustralya'dan dünyayı istila etmeye başlayacak olan ve her yeri ele geçirecek olan yılanların korkulu rüyası ortaya çıktı: Kookaburra!

Yılanlar onu gördükleri yerde istila etmeyi bırakıp yeniden korkuyla birlikte yuvalarına kaçıyorlar ve bir daha da ortalıkta görünmüyor. Çünkü yılanlar için kookaburra ile karşılaşmak aynı zamanda ölüm anlamına da geliyor.

yilanlar-hangi-hayvandan-korkar.jpg

BAHÇEYE YILAN GELMEMESİ İÇİN NE YAPMALI?

Avusturalya'nmın Queensland kentinde bir kookaburranın devasa bir yılanın üzerinde yemek yediği muhteşem an, artık viral olan bir fotoğrafta yakalandı.

Gülme sesiyle tanınan ikonik Avustralya kuşunun daha az bilinen bir yeteneği var: Yılan yemek! Zehirli olanlar bile. Kookaburralar avlarını yukarıdan izler, üzerine çullanır ve onları gagalarıyla yakalar.

yilanin-dusmani-kookaburra.jpg

YILANIN DÜŞMANI HANGİ HAYVAN?

Yılanlarla, onları öldürmek için genellikle ağaçlara ve kayalara vururlar veya yutmadan önce daha küçük parçalara ayırırlar. Hiç de alışılmadık bir durum değil.

Ancak Avustralya Sürüngen Parkı'ndaki baş memeli bakıcısı Hewin Hochkins bile bu hayvanın yutmaya çalıştığı yılanın boyutu karşısında şaşkınlığa uğradı.

Fotoğrafta sürüngenin açık gagasından sarkan bir parçasını görebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN