Bakan Dönmez: Karadeniz Gaz Sahası'nda denizin altına kablo döşeyecek gemi İstanbul'da

Bakan Dönmez: Karadeniz Gaz Sahası'nda denizin altına kablo döşeyecek gemi İstanbul'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz Gaz Sahası'nda kabloları denizin tabanına döşeyecek geminin İstanbul Boğazı'na geldiğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, enerji koordinasyon toplantısına katıldı. Buradaki konuşmasında, Karadeniz Gaz Sahası'nda kabloları denizin tabanına döşeyecek geminin İstanbul Boğazı'na geldiğini söyledi.

Karadeniz Gaz Sahası'ndaki üretimi kontrol edecek olan kablo gemisinin birkaç gün içinde Filyos'a ulaşacağını belirten Dönmez, "Bugün de Karadeniz Gaz Sahası'ndaki üretimi kontrol edecek olan kablo gemisi İstanbul Boğazı'na geldi. İnşallah birkaç gün sonra o kabloyu denizin tabanına yerleştirecek olan gemiyi Filyos'a göndereceğiz. Boruları nasıl çekmeye devam ediyorsak, kabloları da bitireceğiz. Adım adım ilerliyoruz. Tam 6 bin tane iş kalemini eş güdümlü olarak yürütüyoruz. Dünyanın en büyük doğal gaz projelerinden birisi. Dünyanın en zor projelerinden birisi. Bunu ben değil bizzat o projede çalışan uzmanların ifadesi olarak sizlere aktarıyorum. Tüm gayretimiz hasretle milletimizin yıllardır beklediği doğal gazı onlarla buluşturmak" dedi.

Ayrıca Silivri'deki yer altı gaz deposunun tam dolu olduğunu da açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN