Bakan Özer'den 'manipülasyon' çıkışı: Öğretmenleri kimse siyasi malzeme yapmasın

Bakan Özer'den 'manipülasyon' çıkışı: Öğretmenleri kimse siyasi malzeme yapmasın

Milli Eğitim Bakanı Özer, çıkardıkları Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili bazı kişilerce manipülasyon yaratıldığını öne sürerek “Bizimle öğretmenlerimiz arasına hiç kimse girmesin. Öğretmenleri bizden daha fazla kimse sevemez. Öğretmenleri kimse siyasi malzeme yapmasın” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu’nda düzenlenen Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS) tanıtım törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çıkardıkları Öğretmenlik Meslek Kanunu ile 60 yıllık bir hayali gerçekleştirdiklerini belirterek konunun daha sonra bazı çevrelerce manipüle edildiğini söyledi.

Bakan Özer, konuya ilişkin "Şartları sağlayan öğretmenlerimizin yüzde 95’i uzman ve başöğretmenliğe başvurdu. Eğitime başvuran öğretmenlerin yüzde 99’u eğitimlerini tamamladı, yüzde 98’i de sınava başvurdu. En içten şükranlarımı sunuyorum. Bizimle öğretmenlerimiz arasına hiç kimse girmesin. Öğretmenleri bizden daha fazla kimse sevemez. Öğretmenleri kimse siyasi malzeme yapmasın. Herkesin öğretmene ihtiyacı var" diye konuştu.

'BU SİSTEMİN ÖĞRETMENLERİ NE KADAR DESTEKLEDİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ'

Uzman ve başöğretmenlik aşamasında birtakım iyileştirmeler yapılacağından bahseden Milli Eğitim Bakanı Özer, "Özellikle uzman öğretmenlikten sonra başöğretmen olmaya imkanı kalmayan, emekli olma durumunda olan öğretmenlerimizin bekleme süreleriyle ilgili bir iyileştirme yapacağız. 10 yıl beklemeyecekler. Eğitim alanında master ve doktora yapmış olan öğretmenlerimizin de süreleriyle ilgili bir iyileştirme yapacağız, ama sınava hiç dokunmayacağız. Sınav yapılacak, sonraki yıllar tekrarlayacak ve bu sistemin öğretmenlerimizi ne kadar destekleyen bir sistem olduğunu göreceğiz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN