Bakan Ispartalılara seslendi: Hakkınızı helal edin birkaç gün elektriksiz kaldınız

Bakan Ispartalılara seslendi: Hakkınızı helal edin birkaç gün elektriksiz kaldınız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Isparta'daki elektrik kesintileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez Ispartalılara, "Hakkınızı helal edin, birkaç gün enerjisiz kaldınız" dedi. Dönmez yapılan çalışmaların ardından Isparta il ve ilçe merkezlerinde enerjisiz şebeke kalmadığını bildirdi.

Isparta'da geçtiğimiz günlerde başlayan yoğun kar yağışının ardından kentte günlerdir elektrik kesintisi yaşanıyor. Elektrik kesintisi nedeniyle doğal gazın da olmadığı Isparta'da vatandaşlar soğuk havada 4 gündür mağdur edilmişti. Birçok vatandaş sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta'ya giderek sahadaki çalışmaları yerinden inceledi. Bakan Dönmez Ispartalılara, "Anlayışınız, sabrınız için teşekkür ediyoruz, hakkınızı helal edin, birkaç gün enerjisiz kaldınız" ifadesini kullandı. Bakan Dönmez, çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Isparta il merkezinde ve ilçe merkezlerinde an itibarıyla enerjisiz şebekemiz kalmamıştır. şu anda ekiplerimizi merkezdeki işlerini bitirir bitirmez kırsala, köylere doğru yönlendiriyoruz. İnşallah yarın, büyük oranda kırsaldaki arızaları da gidermiş olacağız." şeklinde konuştu.

3877945.jpg

ELEKTRİK KESİNTİSİNDE 4. GÜN

Bakan Dönmez elektrik kesintilerinin 4. gününde Isparta'ya giderek gazetecilere açıklamalarda bulundu. Dönmez yaptığı açıklamada "Buralarda hizmet vermek için Sivas'tan, Kastamonu'dan, İstanbul'dan, Bursa'dan, İzmir'den ekip transfer ettik ki bir an önce sıkıntıyı çözelim diye. İnşallah en kısa sürede çözeceğiz" dedi.

"HAKKINIZI HELAL EDİN, BİRKAÇ GÜN ENERJİSİZ KALDINIZ"

Dönmez "TEİAŞ, valilik, belediye ve diğer kamu özel sektör elbirliğiyle özverili bir çalışma yürütülüyor. Sahada 500 personel, 200'den fazla araç, iş makinesi ve 30 jeneratörle kesintilere müdahale ediliyor. Vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için tüm imkanları seferber ettik. Sahada çalışmaları yerinde inceleyip, sorunları tespit ettik. Sahadaki çalışmaları, eksik, noksan noktalar varsa onları da hemen anında talimatlandırarak çözmeye çalışıyoruz. Anlayışınız, sabrınız için teşekkür ediyoruz, hakkınızı helal edin, birkaç gün enerjisiz kaldınız" diye konuştu.

"İL VE İLÇE MERKEZLERİNDE ENERJİSİZ ŞEBEKE KALMADI"

Sahada 600'e yakın personel, 200'e aşkın iş makinesi ile çalışmaların devam ettiğini dile getiren Dönmez, şunları söyledi:

"Sivas’tan, Yozgat’tan, Kastamonu’dan, İstanbul’dan, Bursa, İzmir, Konya, Adana, Hatay, Denizli gibi birçok ilimizden buraya olaya müdahale etmek üzere teknik personel çağrıldı. Onların 7/24 durmaksızın gece gündüz çalışarak yapmış oldukları mücadele sonunda Isparta il merkezinde ve ilçe merkezlerinde an itibarıyla enerjisiz şebekemiz kalmamıştır. Şu anda son olayın, son arızanın bulunduğu yerdeyiz."

Tüm ekiplerin fedakarca çalıştığını belirten Dönmez, çalışmaları sabırla, anlayışla, sağduyu ile karşılayan Ispartalılara da teşekkür etti.

Kırsaldaki çalışmaların devam ettiğini aktaran Dönmez, "İlk etapta 113 bin abonemiz bu bölgede enerjisiz kalmıştı, şu anda ekiplerimizi merkezdeki işlerini bitirir bitirmez kırsala, köylere doğru yönlendiriyoruz. İnşallah yarın, büyük oranda kırsaldaki arızaları da gidermiş olacağız." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (74)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
74 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN