Ispartalı vatandaş: AEDAŞ, 'bir gün elektriksiz kaldınız öldünüz mü?' dedi

Isparta’daki elektrik kesintisinde mağdur olan bir vatandaş, kesintinin üçüncü gününde AEDAŞ firmasını aradığını kendisine, "Bir gün elektriksiz kaldınız, öldünüz mü?" dediklerini ileri sürdü. Öte yandan konu hakkında firmadan herhangi dönüş yapılmadığı öğrenildi.

Isparta'da 3 Şubat'ta etkili olan kar ve soğuk hava, yolları kapatırken, iletken tellerin kopması, direklerin yıkılması ve trafo merkezlerinin arızalanması nedeniyle elektrik sıkıntısı yaşandı.

Uzun elektrik kesintisi nedeniyle kentte bir vatandaşın hayatını kaybetti. Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu bugün geçici olarak görevden alındı. Gerekçe olarak ise Seymenoğlu'nun koronavirüse yakalanması gösterildi.

"BİR GÜN ELEKTRİKSİZ KALDINIZ, ÖLDÜNÜZ MÜ?"

Elektrik kesintisi nedeniyle AEDAŞ'ı aradığını söyleyen bir vatandaş, elektrik firmasının elektriklerin önce 8'de sonra 10'da geleceği bilgisini verdiklerini belirttiğini ardından azarladıklarını öne sürdü: Kesintinin üçüncü gününde bize, "Bir gün elektriksiz kaldınız, öldünüz mü?" dediler.

NE OLMUŞTU?

Isparta'da perşembe günü etkili olan kar yağışı kentte elektrik kesintisi krizi meydana gelmişti. Günlerdir elektrik kesintisi kriziyle mücadele eden kentte vatandaşlar seslerini ilgili kurumlara duyurabilmek için sosyal medyadan paylaşımlar yapmıştı.

Isparta'da yalnız yaşayan ve kimsesi bulunmayan Ramazan Nazlı, evinde ölü bulunmuştu. Olay yerine gelen ekipler, Nazlı'nın donarak öldüğünü düşündüklerini belirtirken Valilik, yaptığı açıklamayla bu iddiayı reddetmişti.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in “Çok güzel bir bereket geldi. İki gün zorluk yaşarız ama sonra bir yıl kuraklık olmadan hayatımıza bakarız” sözleri tepki çekmişti.

Isparta'da yaşayan vatandaşların maruz bırakıldığı mağduriyet, muhalefet liderlerini de harekete geçirmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Isparta'da yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin olarak, " Yaşanan skandalın sebebi; özelleştirilmiş elektrik dağıtımı ve yollar" paylaşımını yapmıştı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye'nin enerjisini çıkaran iktidar biziz. Mum, gaz lambası vardı" sözlerini hatırlatarak “Isparta'da yaşananı nasıl açıklayacaksınız" demişti.

KARAR'a konuşan İklim, Enerji, Çevre Sorunları Araştırma Derneği Başkanı Önder Algedik ise, Isparta'nın elektrik dağıtım şirketi olan Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi'nin (AEDAŞ) Cengiz Holding'e ait olduğunu söylemiş ve "Mesele kar yağışı değil, mesele kar yağışına rağmen işletilemeyen özelleştirilen dağıtım şirketi" açıklamasında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN