Bakanlık duyurdu! KPSS’li ve KPSS’siz 11 şehirde personel alımı yapılacak! Kayseri, Kocaeli, Gaziantep…

Bakanlık duyurdu! KPSS’li ve KPSS’siz 11 şehirde personel alımı yapılacak! Kayseri, Kocaeli, Gaziantep…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi verdi. 11 şehirde personel alımı yapılacağı belirtilirken başvuru detayları da tek tek açıklandı. KPSS 60 puanı bulunanlar kadrolara başvuruda bulunabilecek. İşte personel başvuru detayları…

Kamu kurumları tarafından yapılan personel alımları dikkat çekerken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son açıklaması ile yüzleri güldürdü. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarında görevlendirilmek üzere memur alımı yapılacağı belirtilirken başvuru detayları da tek tek açıklandı. Kurum bünyesindeki eleman eksikliğini gidermek amacıyla yapılacak alımların 11 farklı şehirden yapılacağı aktarıldı. İşte personel başvuru detayları…

AİLE BAKANLIĞI'NDAN YENİ KADRO

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayınlanan ilan doğrultusunda alımların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılacağı belirtildi. Memur olarak yapılacak alımlar kapsamında vakıflardaki eleman eksikliğinin tamamlanması amaçlanıyor. Halka daha iyi hizmet sunmak amacıyla gerçekleştirilecek alımlar kapsamında adaylardan istenen genel başvuru şartları şu şekildedir:

aile-ve-sosyal-hizmetler-bakanligi-1.jpg

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunun bulunmaması,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması,
  • En az ilkokul mezunu olması(Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu personel alımı da gerçekleştirilecek),
  • 18 yaşını tamamlamış olması şartlarının sağlanması gerekmektedir.


Yukarıda belirtilen genel başvuru şartlarını sağlayan adayların KPSS şartını da sağlaması gerekmektedir.2020 veya 2021 yılında yapılan KPSS P3 puan türünden en az 60 puan alan adayların ilanı başvuruda bulunabileceği belirtildi.

personel-basvuru.jpg​​​​​​​

İKİ AŞAMALI DEĞERLENDİRME YAPILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında gerçekleştirilecek personel alımları için adayların iki aşamalı değerlendirmeden geçeceği belirtildi. Bu kapsamda adaylar öncelikle sözlü sınava daha sonra uygulamalı sınava tabi tutulacak. Sınav sonucunda başarı sağlayan adayların belirlenen pozisyonda istihdam sağlayacak aktarıldı. Başvurular hakkında detaylı bilgi almak isteyen adayların https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/ adresi üzerinden detayları öğrenebileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN