Başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği çalışmaları başladı

Başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği çalışmaları başladı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü hakkını güvence altına almak adına yasal düzenlemeye ilişkin kanun teklifinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da anayasa değişikliği çağrısı yapmasının ardından Adalet Bakanı Bozdağ'ın talimatıyla Mevzuat Genel Müdürlüğü, başörtüsü düzenlemesine yönelik anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifiyle ilgili teknik çalışmalara başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun duyurmasının ardından CHP, başörtüsü hakkını teminat altına almak adına Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kanun teklifinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da teklife karşı dünkü AK Parti Grup Toplantısı'nda, başörtüsü düzenlemesini içeren bir anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifi yapmayı önerdi.

Bakan Bozdağ'ın talimatı üzerine Mevzuat Genel Müdürlüğü yetkilileri teknik çalışmalara başladı. Anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifinin, çalışmaların ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a sunulması, daha sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirilmesi bekleniyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin dünkü grup toplantısında, başörtüsüyle ilgili, "Gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım" çağrısında bulunmuş ve "Ben arkadaşlarıma talimatı bugün burada veriyorum. Adalet Bakanım başta olmak üzere Anayasa Komisyonundaki arkadaşlarım hep birlikte çalışmalarını süratle hazırlayacaklar, önümüze getirecekler." ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da "Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında verdiği talimatı aldık. Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN