Bülent Arınç, Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' çağrısını değerlendirdi: Siyasetçilere tövbe kapısını kim kapatabilir?

Bülent Arınç, Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' çağrısını değerlendirdi: Siyasetçilere tövbe kapısını kim kapatabilir?

Eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çağrısına ilişkin, "Dindar insanlar için bile tövbe kapısı her zaman açıktır, siyasetçilere tövbe kapısını kim kapatabilir? Bunu söyleyen bir insanın boğazına sarılmak gerekmez" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Başörtüsü yarasını sonsuza dek kapatacak adımı atıyoruz" diyerek 'başörtüsü' kanun teklifini geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından bir video ile duyurmuştu.

Eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, TV5'te katıldığı programda açıklamalarda bulundu. Arınç, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü kanun teklifi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yeni anayasa' teklifi için "Her ikisini de önemli buluyorum" dedi. Başörtüsünün şu anda fiili bir serbestlik olduğunu belirten Arınç, "Bunu ben hukukçuların da kamuoyunun da siyasetçilerin de takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU'NU BU NOKTAYA GETİREN MUHAFAZAKAR KESİMLE BARIŞABİLMEK"

Arınç şöyle devam etti: "Kılıçdaroğlu'nu bu noktaya getiren muhafazakar kesimle barışabilmek, onlara anlayış gösterebilmek. İkincisi de bugün muhafazakar kesimde pek dışarıda dillendirilmeyen ama kendi içinde propaganda haline gelen bir konu var. Bu muhafazakar kesime, ki dindarlık noktasında ulaşmış kesime, birileri diyor ki 'Bakın CHP gelirse, Millet İttifakı gelirse başörtüsünü yine yasaklar'. 'Böyle bir düşüncenin bugün alıcısı olabilir mi?' diye düşünecekseniz, ben düşünmenizi tavsiye ederim.

Bunun için 'Ben böyle bir şey yapmayacağım ama yasal düzenlemeyi bunun için istiyorum' demişse Kılıçdaroğlu bunun için bir adım atmıştır diye düşünebiliriz. Siyasetçi gözüyle bakması lazım. Bir iş yapıyorsanız karşılığını oy alarak almayı düşünürsünüz.

"SİYASETÇİLERE TÖVBE KAPISINI KİM KAPATABİLİR?"

Kılıçdaroğlu da bunun için yapıyor. Yani helalleşmeyi niye yapıyor? Başörtülü kardeşlerimizle neden bir araya geliyor, onları ön plana koyuyor? Sultan Kara’yı neden evinde ziyaret ediyor? Ey muhafazakar kesim ben sana yanlışlıklar yaptım, geçmişte olanlar için özür diliyorum. Beni affet” diyor. Dindar insanlar için bile tövbe kapısı her zaman açıktır, siyasetçilere tövbe kapısını kim kapatabilir? Bunu söyleyen bir insanın boğazına sarılmak gerekmez."

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabında bir video yayımlayarak, “Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız” demişti. Kılıçdaroğlu, başörtüsünü yasal güvence altına alan kanun teklifini yarın TBMM’ye sunacaklarını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN