Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine karşı teklif

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in dün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla konuşmasının tarihi bir nitelik taşıyacağını duyurduğu AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dün Meclise sunduğu başörtüsü kanun teklifine karşı, ''Eğer Kılıçdaroğlu dürüstsen, başörtüsü meselesini ülke gündeminden kati olarak çıkarmakta kararlıysan gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, TBMM'nin 27. Dönem 6'ncı ve son yasama yılına başladığını anımsatarak, komisyon ve genel kurul faaliyetlerinde milletvekillerine Allah'tan muvaffakiyetler diledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Meclis'e sunduğu başörtüsü teklifini 'istismar siyaseti' olarak yorumlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan karşı teklifle geldi. Erdoğan, ''Eğer Kılıçdaroğlu dürüstsen, başörtüsü meselesini ülke gündeminden kati olarak çıkarmakta kararlıysan gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım. Dürüstsen, samimiysen, adam gibi adamsan gel bunu böyle yapalım. Ben arkadaşlarıma talimatı bugün burada veriyorum'' dedi.

oa.jpg

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

''Ekim ayıyla birlikte 2023'’e doğru şehir buluşmaları' başlığı altında milletimizle yeni bir buluşma programı başlattık. Genel merkezimizle, milletvekillerimizle, bir yandan Ankara’daki çalışmalarımızı yürütecek, bir yandan da ilçe ilçe tüm şehirlerimize giderek milletimizle kucaklaşacağız.

Unutmayınız bir sahayı ne kadar sıkı tutarsak milletimizin özellikle yalanları ve çarpıtmalarıyla yanlış yönlendirmek isteyenlerin gayretleri o derece akamete uğrayacaktır. Ekim ayıyla birlikte 2023’e doğru şehir buluşmaları başlığı altında milletimizle yeni bir buluşma programı başlattık.

Muhalefetin seçim öncesi söyledikleriyle yaptıkları arasındaki uçurumu belediyelerde gördük. Vaat ettikleri hiçbir sözün arkasında duramadılar. Buna rağmen hala kendilerine ait olmayan işleri sahiplenerek ortada gezebiliyorlar. Yalan bunlarda daniskası... Aynı sinsi taktiği önümüzdeki seçimlerde kullanmanın hazırlığını yaptıklarından şüpheniz olmasın.

Gençlerimizin de dünyayı tanıyan birikimleri ve sahip oldukları teknoloji işle bu bayat oyunu çözebileceklerinden şüphe duymuyorum.

qq.jpg

Bugün ekranları başında bizi heyecanla milletimiz dinliyor. Heyecanla bizi dinleyen milletimizle bazı gerçekleri paylaşacağım. 8 aylık bir vakit var. Seçim takviminin başlamasıyla Meclis'in ara vereceğini düşündüğümüzde 5-6 aylık süre kalıyor. MHP ile birlikte komisyonlarda ve Genel Kurul'da sıkı bir mesai ile gündemimizdeki tüm düzenlemeleri yasalaştıracağınıza inanıyorum.

Biz de bu salondaki son grup toplantımızı yaptığımız 15 Haziran'dan bugüne kadar pek çok programla ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi sürdürdük.

Günümüzün her anını, büyük bir aşkla, şevkle çalışarak geçiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de 'Türkiye Yüzyılı'nı milletimizle inşa edeceğiz. Bu seçimlerin mottosu 'Türkiye Yüzyılı'dır.

Birilerine bakıyorsunuz toplanıp, toplanıp dağılıyorlar, bırakın milletimize bir faydalarının dokunmasını kendi meselelerini bile çözemiyorlar

Malum zat bir zamanlar SSK'nın genel müdürlüğünü yaptı. Ne yaptı bu adam diye sorduk mu? Onun döneminde hastane odaları pislikten geçilmiyordu. Hastalarımız kan revan içinde kalıyorlardı. Ey Kemal senin gidecek yerin var mı? Bütün ümitlerini ekonomideki sıkıntılara bağlayanların heveslerini kursaklarında bırakmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.

Bu musibeti daha büyük bir dönüşümün vesilesi haline getirdik. Savaş çıktı ihracatta gaza basmaktan geri durmadık. Pek çok yerde daralma tartışmaları yaşanırken yurt dışında ülkemiz için büyüme tahminleri yükseliyor. Bu ayın sonunda ülkemizin ilk yerli otomobili TOGG'un ilk banttan çıkış törenine katılıyoruz. Hep dediğimiz gibi durmak yok yola devam.

Önceki gece CHP Genel Başkanı yaptığı açıklamayla bizim adım adım çözdüğümüz, ömrümüzü verdiğimiz meseleyle ilgili güya günah çıkartıyor güya yeni teklif getiriyor. Doğrusu bu zatın niye böyle bir teklifle ortaya çıktığını anlamakta zorlandık.

Bu konuyu ülke gündeminden çıkardık. Hakiminden savcısına tüm hanım kardeşlerimizle ilgili böyle bir mesele var mı? Hayır. Bugün milletvekillerimizle yada diğer seçilmişlerle ilgili böyle bir sıkıntı var mı hayır. Bay Kemal dürüst ol dürüst.

Bugün Türkiye'nin gündeminde başörtüsü diye bir mesele, verdiğimiz mücadele ve yaptığımız düzenlemeler sayesinde kalmamıştır. Geçmişte başörtüsü diye utanç verici bir mesele yaşandıysa bizzat müsebbibi Kılıçdaroğlu'nun başında olduğu CHP zihniyeti ve faşizmidir.

Partimize açılan kapatma davasının gerekçelerinden biri de başörtüsü konusunda özgürlükçü yaklaşımımızdır. İnşallah önümüzdeki cuma günü Alevi kardeşlerimize yönelik yeni adımlar atacağız.

Eğer Kılıçdaroğlu dürüstsen, başörtüsü meselesini ülke gündeminden kati olarak çıkarmakta kararlıysan gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım. Dürüstsen, samimiysen, adam gibi adamsan gel bunu böyle yapalım. Ben arkadaşlarıma talimatı bugün burada veriyorum.''

ara.jpg

"OLACAĞI BUYDU ZATEN, BUNLAR DÜRÜST DEĞİL"

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başörtüsü konusunda anayasa değişikliği çağrısının geniş yankı uyandırdığı belirtilerek, "Kılıçdaroğlu sessiz ama CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'hayır' diyeceklerini açıkladı. Nasıl değerlendirirsiniz?" sorusu üzerine Erdoğan, "Olacağı buydu zaten, bunlar dürüst değil. Yasal düzenlemeye gerek yok çünkü şu anda zaten yasal teminat altında. Dürüstsen, samimiysen gel bu işi anayasal teminat altına alalım. Kaldı ki Anayasa'mızda bunu geniş manada teminat altına alan maddeler var. Ama bunu hak ve özgürlükler çerçevesi içinde açık, samimi; başörtüsü konusunu biz oraya oturtalım." ifadelerini kullandı.

"Dar mı yoksa geniş kapsamlı mı anayasa teklifinden mi bahsediyoruz?" sorusuna ise Erdoğan, "Ülkenin tüm kurumlarında, bu iş en geniş anlamda yer alacak şekilde... Anayasa Komisyonu ve Adalet Komisyonu üyelerimi şu anda çalıştırıyorum. Bu teklifimizi Meclise getireceğiz. Meclise getirdikten sonra o ne yapacak? Desteklemeyecek. Ne kadar samimi olduğu her zaman olduğu gibi meydana çıkacak." yanıtını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN