Başvuru yapana annelere 1.300 destek ödemesi! Aile Bakanlığı açıkladı... Ödemeler PTT şubesinden yatırılacak!

Başvuru yapana annelere 1.300 destek ödemesi! Aile Bakanlığı açıkladı... Ödemeler PTT şubesinden yatırılacak!

2023 yılı ile birlikte büyük bir artış kazanan destek ödemelerinde gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Asgari ücrete gelen zam ile birlikte destek ödemelerine de zamlar yapıldı. İhtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara verilen destek ödemelerine dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklama geldi. Başvuru yapan annelere 1.300 TL ödeme yapılacak. İşte tüm detaylar...

ANNELERE DEVLET DESTEĞİ AÇIKLANDI

Aile destek ödemelerinde yapılan güncellemeler tüm hızıyla devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından son zamanlarda sık sık gündeme gelen zam haberleri üzerinde destek ödemelerini hatırlatan açıklamalarda yapılıyor.

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve dar gelirli vatandaşlara verilen destek ödemeleri tüm hızıyla devam ediyor. Milyonlarca vatandaşa verilen destek ödemelerinde çocuğunuzun geleceği içinde yardımlar yapılıyor.

Doğum yardımı ile birlikte destek sağlanırken birinci çocuk için 300 ikinci çocuk için 400 ve diğer her çocuk için 600 TL destek ödemesi yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile birlikte başvurular devam ediyor. PTT üzerinden yatırılacak olan ödemeler 300 TL'den 600 TL'ye kadar yükseliş gösterebiliyor.

kosgeb-duyurdu-250-bin-tlye-kadar-faizsiz-kredi-destegi-geldi-kimler-yararlanabilecek-93086-2082021222853.jpg

ANNE YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemesinden faydalanabilmek için bazı şartların sağlanması gerekiyor. PTT şubeleri üzerinden verilecek olan 1.300 TL tutarındaki destek ödemesini almak isteyen anne adayları için belirlenen şartlar şu şekilde;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır.
  • Doğum tarihi 2015 veya daha yeni olmalıdır.
  • Bebeğin canlı olarak doğması şarttır.
  • Doğumdan sonra mutlaka sisteme kaydedilmelidir.

Şartları sağlayan annelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemeleri verilecektir.

9xbfrb-x.jpg

ANNE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından annelere verilecek olan 1.300 TL destek ödemesi yardımına başvuruda bulunmak için doğan bebeğin canlı olması gerekir. Bebeğin kimlik bilgililerinin kaydedilmesi ile birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek veya E-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.

Destek ödemesinin onaylanması halinde hak sahibi vatandaşlara PTT üzerinden 1.300 TL destek ödemesi yapılacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN