Batman’da çevreyi olumsuz etkileyen metruk binalar yıkılacak

Batman’da çevreyi olumsuz etkileyen metruk binalar yıkılacak

Batman'ın Sason ilçesinde kaymakam Murat Mete, şehirdeki metruk binaların yıkılmasına yönelik toplantı düzenledi. Toplantının, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun muhtarlara metruk binaları mahkeme kararı olmaksızın yıkma çağrısı yapmasının üzerinden 24 saat geçmeden düzenlenmesi dikkat çekti.

Sason Kaymakamlığı'nda, görüntü itibariyle çevreyi kirleten, kısmen yıkılmış ve metruk binaların tespiti ve yıkımı ile ilgili toplantı düzenlendi.

Sason Kaymakamı Murat Mete'nin başkanlık ettiği kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele başta olmak üzere, kamu düzeni ve esenliğini korumak, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla metruk binalar ve enkazların kaldırılmasına yönelik çalışmalar başlatıldığı kaydedildi.

SÜLEYMAN SOYLU 'DOZERLE YIKIN' DEMİŞTİ

Toplantının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün tartışılan sözlerinden sonra gelmesi dikkat çekti.

Soylu uyuşturucuyla mücadele kapsamında metruk binaların yıkıldığını belirterek “110 bin metruk bina vardı, biz bunun 75 binden fazlasını yıktık. 15 binini de restore ettik. Geçen gün vilayetlere gidiyorum; Diyarbakır, Adana ve İstanbul da dahil olmak üzere, muhtarlarımız diyor ki “Efendim şurada metruk bina var burada metruk bina var. Ama mahkeme kararı var yıkamıyoruz.” Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin. Çünkü o bina orada durdukça orada uyuşturucu kullanılıyor. Vatandaş geliyor diyor ki muhtara 'Bu binayı ne yapacaksın.' Muhtar 'mahkeme kararı var yıkamayız' diyor. Ben de diyorum ki gece yarısı dozer gelsin yıksın kim yıktı biz nereden bilelim ya!” diyerek muhtarlara mahkeme kararının nasıl aşılacağını öğütlediğini anlatmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN