Bedelli askerlik psikolojik sınırın altında kaldı! Temmuz ayına kadar geçerli olacak

Bedelli askerlik psikolojik sınırın altında kaldı! Temmuz ayına kadar geçerli olacak

2023 bedelli askerlik ücreti resmen belli oldu. Memur maaşlarına yapılan zam oranına göre belirlenen bedelli askerlik ücreti, memur maaşlarına yapılan zam oranının güncellenmesi neticesinde değişti. Bedelli askerlik 100 bin TL psikolojik sınırın altında kalsa asker adaylarını memnun etmedi. İşte, 2023 bedelli askerlik ücreti...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur ve emeklilere 2023 Ocak ayından itibaren uygulanacak zammı açıkladı. Memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapıldı.

Erdoğan, dün yaptığı açıklamada ise memur ve tüm emeklilere yapılacak zammın oranının yüzde 30'a çekildiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından ise bedelli askerlik 2023 ücreti de değişmiş oldu.

bedelli-askerlik-ucreti-ne-kadar.jpg

2023 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ GÜNCELLENDİ

Memurlara yapılan ek zamla birlikte bedelli askerliğin de ücreti değişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından imzalanan genelgeye göre bedelli askerlik ücretini belirleyen formülün detayları ortaya çıktı.

Bakanlık tarafından hesaplanan 2023 Ocak-Temmuz döneminde kullanılacak katsayıları da genelge ile açıkladı.

2023-bedelli-askerlik-ucreti-ne-kadar-oldu.jpg

2023 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

Bedelli askerlik ücretini belirleyen formülde yer alan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 154. maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı 0,388581 olarak belirlendi.

Bedelli askerlik formülüne göre yeni hesaplamalar gerçekleşti. Bedelli askerlik ücreti 2023 Ocak-Temmuz dönemi için 93.258,44 TL olarak belirlendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN