Bedelli askerlik yerleri 2022 ne zaman belli olur? MSB bedelli askerlik yeri sorgulama

Bedelli askerlik yerleri 2022 ne zaman belli olur? MSB bedelli askerlik yeri sorgulama

Zorunlu askerlik görevlerini bedelli olarak tamamlamak isteyen vatandaşlar, gözlerini bedelli askerlik yerlerinin açıklanmasına çevirdi. Bedelli askerlik adayları, 31 Aralık 2021 tarihinde sona eren başvuruların ardından işlemlerini tamamladı. Adaylar yeni dönemde 21 gün süreyle giderek askerliklerini tamamlayacakları tarihleri ve yerleri merak ediyor. Peki, 2022 bedelli askerlik yerleri belli oldu mu? 2022 bedelli askerlik yerleri, celp ve sevk tarihleri ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

2022 bedelli askerlik yerlerine dair bir açıklama, Milli Savunma Bakanlığı tarafından henüz duyurulmadı. 2021 yılı Ocak ayında askerlik yerleri ile ilgili açıklama yapılmıştı. Bu sebeple, bir değişiklik olmadığı sürece 2022 için de bedelli askerlik yerlerinin ocak ayı içerisinde e-devlet üzerinden erişime açılacağı düşünülüyor.

2021 SINIFLANDIRMA VE SEVK TARİHLERİ

2021 yılında Milli Savunma Bakanlığı tarafından uygulanan sevk tarihi şöyleydi:

01, 02, 03 Nisan 2021

13, 14, 15 Mayıs 2021

17, 18, 19 Haziran 2021

05, 06, 07 Ağustos 2021

16, 17, 18 Eylül 2021

21, 22, 23 Ekim 2021

25, 26, 27 Kasım 2021

BEDELLİ ASKERLİK CELP VE SEVK DÖNEMİ

1. Bedelli askerlikten yararlandırılacak yükümlü sayıları Genelkurmay Başkanlığı ile koordine edilerek Milli Savunma Bakanlığınca tespit edilir. Bunların temel askerliklerini yapacakları birlikleri ile bu birliklerin kontenjanları Genelkurmay Başkanlığınca 31 Aralık tarihine kadar Milli Savunma Bakanlığına bildirilir.

2. İstekli sayısının bedelli askerlikten yararlandırılacak yükümlü sayısından fazla olması halinde yararlandırılacak olanlar Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen tarihlerde sınıflandırma kurulunca kura çekimi ve sınıflandırma işlemleri bir sonraki yılın ocak ayı içerisinde belirlenir. İstekli sayısının bedelli askerlikten yararlandırılacak yükümlü sayısından az olması halinde kuraya tabi tutulmaksızın tüm istekliler bedelli askerlik hizmetinden yararlandırılır.

3. Yükümlülerin kuvvet komutanlıklarına tahsisi, sınıflandırılması ve temel askerlik eğitimini alacakları birlik komutanlıklarına dağıtımı, kuraya tabi tutma işlemleri sınıflandırma kurulunca yapılır.

4. Yükümlülerin bedelli askerlikle ilgili celp ve sevk dönemi değişiklik talepleri, o yıl içerisindeki başka bir celp döneminde temel askerlik eğitimini tamamlamak istemesi şartıyla Askeralma Genel Müdürlüğünce değerlendirilir.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU ŞARTLARI

1. Askerlik çağına girmiş yükümlülerden herhangi bir yaş sınırlandırması olmaksızın fiili askerlik hizmetine başlamamış olmak.

2. Yoklamasının yapıldığı tarihte yoklama kaçağı, bakaya veya saklı olmamak.

3. İstekli olmak ve kendisi, eşi, birinci veya ikinci derece kanuni yakınları, velileri, vekilleri ya da vasileri aracılığıyla e-Devlet üzerinden veya askerlik şubeleri aracılığıyla 31 Aralık tarihine kadar başvuru yaparak bedelli askerlik tercihinde bulunmak.

4. Yoklaması olmayan yükümlüler için, yoklamaya esas sağlık muayenelerini 31 Aralık tarihine kadar tamamlayarak "Askerliğe Elverişlidir" kararı verilmiş olmak.

5. Kanunda belirtilen bedel tutarını başvuru tarihinden itibaren iki ay içerisinde ve 31 Aralık tarihini geçmemek kaydıyla, sınıflandırılmış yükümlüler için bakaya kalıncaya kadar (bu tarih hariç) peşin olarak ödemek.

6. Temel askerlik eğitimine alınacağı yılın celp ve sevk dönemleri için e-Devlet üzerinden veya askerlik şubeleri aracılığıyla tercihte bulunmak.

7. Sınıflandırma veya kura çekimi işlemi sonucunda bedelli askerliğe hak kazanmak.

8. Bir aylık temel askerlik hizmetini tamamlamak.

9. Kura sonucu bedelli askerliğe seçilemeyenlerden; erteleme hakkı bulunanlar ile diğer statülerde sınıflandırılanlar bakaya kalacakları tarihe kadar (bu tarih hariç) yeniden başvurabilirler.

E-DEVLET MSB BEDELLİ ASKERLİK YERİ SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN