Beykoz'da usulsüzlük iddiası: Seçim bitti belediyenin bisikletleri gitti

Beykoz'da usulsüzlük iddiası: Seçim bitti belediyenin bisikletleri gitti

Yerel seçimde el değiştiren belediyelerde değişim öncesi usulsüzlükler yapıldığı iddiaları gündeme gelmeye devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi’nin Mutfak Sanatları Akademisi'nde kullanılan malzemeler geçtiğimiz gün binadan resmi bir evrak olmadan çıkarılmaya çalışılmıştı. CHP'nin adayı Alaattin Köseler'in kazandığı Beykoz Belediyesi'nde de, AK Partili yönetimin mazbata devri öncesi usulsüzlüklere imza attığı iddia edildi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından, CHP'nin kazandığı İstanbul'un Beykoz ilçesinde, belediyenin Spor Ormanı'nda bulunan ve vatandaşların ücretsiz kullanımına sunulan bisikletlerin, hiçbir resmi açıklama yapılmadan kamyona yüklenerek taşındığı ortaya çıktı. Seçimde %45,88 oy alarak belediye başkanı seçilen Alaattin Köseler'in henüz mazbatasını almadığı ve yönetimin resmi olarak devredilmediği bu dönemde yaşanan bu olay, şaibe iddialarını beraberinde getirdi.

SPOR ORMANI'NDA BULUNAN BİSİKLETLER TAŞINIYOR

Beykoz Belediyesi'ne ait ek hizmet binasında saklanan ve vatandaşların orman içinde dolaşımını sağlayan bisikletlerin, özel bir nakliye firması aracılığıyla taşındığı belirlendi. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen taşınma işleminin, herhangi bir resmi evrak olmaksızın yapıldığı öğrenildi.

ŞAİBELİ DURUM SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Olay, vatandaşlar tarafından fotoğraflanarak sosyal medyada paylaşıldı ve kısa sürede geniş bir kesimin dikkatini çekti. CHP'nin seçim zaferinin ardından yaşanan bu gelişme, AK Parti yönetiminin seçim sonuçlarını kabullenmekte zorlandığı ve belediye imkanlarını yeni yönetime bırakmak istemediği şeklinde yorumlandı.

Beykoz halkı, yaşanan bu olay karşısında şaşkınlık ve tepki gösterirken, konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılması bekleniyor. Vatandaşların ücretsiz olarak faydalandığı bir hizmetin, seçim sonrası dönemde bu şekilde gündeme gelmesi, yerel yönetimlerde şeffaflık ve hesap verilebilirlik konularını bir kez daha tartışmaya açtı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz gün CHP'nin yüzde 49 oy olarak kazandığı Beyoğlu Belediyesi'nde de benzer görüntüler yaşanmıştı.

Belediye'nin Mutfak Sanatları Akademisi (BESMEK) Kasımpaşa Eğitim Merkezi’nde kullanılan malzemeler bina dışına çıkarılmış, güvenlik güçlerinin olay yerine gelmesinin ardından resmi bir evrakın olmaması nedeniyle malzemeler tutanak tutularak içeriye taşınmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN