Beylikdüzü'nde bir apartmana 25 hayali seçmen: 'Düzeltilmesi mümkün değil'

Beylikdüzü'nde bir apartmana 25 hayali seçmen: 'Düzeltilmesi mümkün değil'

Beylikdüzü'nde 65 daireli bir apartmanın 81 daire olarak gösterildiği ve bu dairelere kayıtlı 25 hayali seçmenin bulunduğu ortaya çıktı. Gerekli işlemlerin yapılması için başvuruda bulunan vatandaşlar, itiraz sürecinin bittiği gerekçesiyle "Düzeltme yapılması mümkün değil” cevabı aldı.

Seçimlere sayılı günler kala ikamet skandalları devam ediyor. İstanbul Beylikdüzü'nde bir apartmanda fazladan gösterilen 16 dairede 25 sahte seçmenin kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Seçmen listelerinin askıya çıkmasının ardından apartmanda yaşayan bir vatandaş seçmen listesini kontrol etti. Sol Haber'de yer alan habere göre; listede tanımadığı isimleri fark eden vatandaş apartmanda yaşamayan 25 kişinin seçmen listesinde olduğunu tespit etti. Nüfus Müdürlüğü'ne giderek itirazda bulunan vatandaşa itiraz süresinin bittiği söylenilerek işlem yapılmadı.

Apartmanda fazladan gösterilen 16 daire ve 25 hayali seçmen konusunda gittikleri hiçbir yerde duruma gereken önemin verilmediğini belirten apartman sakinleri, sahte seçmenler konusunda harekete geçilmesi için çağrıda bulundu.

DEPREM BÖLGESİNDE SEÇİM GÜVENLİĞİ ENDİŞESİ

Diyarbakır'da depremde yıkılan Galeria Sitesi'ndeki eşyalarını tahliye etmek için resmi belge alan vatandaşlar, mesken olarak kayıtlı olan ancak işyeri olarak kullandıkları dairelerde çok sayıda Suriyeli mültecinin kayıtlı olduğunu öğrenmişti. Hatay İskenderun'da da Hakan Okalı isimli vatandaş, evinde 2021 yılından beri tanımadığı 6 kişinin kayıtlı olduğunu ve deprem yardımı olarak verilen 10 bin TL’nin de kendisine değil, bu kişilere verildiğini belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN