BİLSEM sonuçları sorgulama ekranı! MEB 2018 BİLSEM grup tarama sonuçları öğren

BİLSEM sonuçları sorgulama ekranı! MEB 2018 BİLSEM grup tarama sonuçları öğren

BİLSEM sonuçları sorgulamak için hemen tıkla. 2018 BİLSEM grup tarama sonuçları bugün belli oluyor. MEB tarafından düzenlenen özel yetenekli öğrencilerin katıldığı sınav sonuçlarını öğrenmek ve detayları incelemek için sayfamızdan faydalanabilirsiniz. İşte BİLSEM sonuç ekranı ve tüm ayrıntılar.

BİLSEM sonuçları sorgulama sayfasına haberimizden erişebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'nca 6 Ocak-4 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) grup tarama sonuçları bugün belli oluyor. Velilerin de heyecanla beklediği BİLSEM sonuçlarını öğrenmek için sayfamızda verdiğimiz bağlantıyı kullanabilirsiniz. 2018 BİLSEM sınavlarıyla ilgili tüm detayları haberimizden görebilirsiniz. 

2018 BİLSEM SONUÇLARI SORGULAMA 

BİLSEM sonuçlarını, www.meb.gov.tr adresinden kolayca öğrenebilirsiniz. 

Grup Tarama Uygulama Sonuçlarının Hesaplanması

1. Grup tarama uygulamasında sınıf düzeylerine uygun sorular sorulacak. Öğrencilerin puanları doğru verdikleri cevaplar üzerinden hesaplanacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevaplara etki etmeyecektir.

2. Grup tarama uygulaması tüm Türkiye'de tamamlandıktan sonra yetenek alanları bazında sonuçlara göre ülke ortalaması belirlenecek ve bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler http://www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecektir.

Bireysel Değerlendirme ve Sonuç Açıklama

Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra ortalamanın üstünde puan alan öğrenciler yetenek alanlarına (genel zihinsel, resim, müzik) göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır.

Grup tarama uygulamasında belirlenen ortalamayı geçerek yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilecektir.

BİLSEM SINAV İTİRAZLARI

Tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulama sonucuna ilişkin itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 5 (beş) iş günü içinde öğrenci velisi tarafından http://esinav.meb.gov.tr/ adresinden
yapılacaktır. Grup tarama uygulaması sonuçlarına ilişkin itirazlar değerlendirildikten sonra yine aynı sistem üzerinden veliye bilgilendirme yapılacaktır.

BİLSEM 2018 TAKVİMİ

12‐16 Mart 2018 Bilsem tablet grup tarama testlerine itiraz başvurularının yapılması.
27 Mart 2018 BİLSEM 2018 Bireysel değerlendirme randevu bilgilerinin e-okul sisteminden açıklanması.
02 Nisan - 08 Haziran 2018 tarihleri aralığında değerlendirme görüşmeleri
20 Haziran 2018 tarihinde Bilim ve sanat merkezlerine yerleştirme sonuçlarının e-okul sisteminden açıklanması
21‐27 Haziran 2018 Bilsem bireysel değerlendirmeye ilişkin itirazlar
16 Temmuz‐31 Ağustos 2018 tarihleri arasında Bilsem kayıtlarının yapılması.

BİLSEM NEDİR?

Bilsem’in açılımı, Bilim ve Sanat Merkezleri’dir. Bilim ve Sanat Merkezleri’nin örgün eğitime alternatif olması değil; destekleyici olması hedeflenmiştir. Bu yüzden Bilsem’e yerleştirilme hakkı kazanan öğrenciler, örgün eğitim saatleri dışında Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel eğitimler almaktadırlar.
Bilsem’in amacı: Örgün eğitim sisteminde, tüm öğrencilerle aynı müfredata tabi tutulan fakat diğer öğrencilerden ayırt edici bireysel özelliklere sahip öğrencileri değerlendirmektir. Yani, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici eğitim kurumudur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN