Binali Yıldırım: Yüksek enflasyon var ama üreten karşılığını alıyor

Binali Yıldırım: Yüksek enflasyon var ama üreten karşılığını alıyor

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, yüksek enflasyon sorununun olduğunu ve bunun da en büyük mağdurunun sabit gelirliler olduğunu söyledi. Yüksek enflasyona karşın tarım ve sanayide üretenlerin karşılığı aldığını savunan Yıldırım, "Erzincan, Sivas, Kars'a da gittim; her tarafta üretici memnun, çünkü enflasyon olsa bile ürünü de o derece para ediyor" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Antalya'da Kepez İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi. Enflasyona yönelik açıklamalarda bulunan Yıldırım "Yüksek enflasyon var ama üreten karşılığını alıyor" dedi. Yıldırım, "Yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Bu seçim öncesi neler oldu neler? Okyanus ötesinden, Avrupası'ndan, PKK'sından, FETÖ'sünden içeride 6-7'li masadan, herkes bir oldu. 'Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar cumhurbaşkanı yapmayacağız' dediler. Sonuç; hüsran, kimin için, onlar için. Çünkü millet söylenene değil; yapılana bakar. Nasıl 21 yıldır vesayet odaklarıyla, darbe heveslileriyle, toplumsal olayları kışkırtanlarla, dışarıdaki ve içerideki terör örgütleriyle iş birliği yapanlarla mücadele ettiysek; bugün de bunun karşılığını millet görmüştür. Millet, güven ve istikrardan yana karar vermiştir. Bu karar artık Türkiye'nin önünü açmıştır" diye konuştu.

"ENFLASYON OLSA BİLE ÜRÜN O DERECE PARA EDİYOR"

"Şunu bilmenizi istiyorum; yüksek enflasyon diye bir sorunumuz var, bunun da en büyük mağduru sabit gelirli insanlardır. Ama ister tarım ister sanayide üretenler mutlaka karşılığını alıyor. Erzincan, Sivas, Kars'a da gittim; her tarafta üretici memnun, çünkü enflasyon olsa bile ürünü de o derece para ediyor. Sabit gelirlinin yükünü de hafifletmek için elimizden geleni yapıyoruz.

"EKMEYE, BİÇMEYE DEVAM EDİN"

3 yıllık ekonomi programımız açıklandı ve enflasyonla mücadelede birinci konu olarak gündeme oturdu. Önümüzdeki senenin ortalarında enflasyonda gözle görülür gerilemeye şahit olacağız. İnşallah enflasyonun tek haneli olduğu yıllar olacak. İnşallah öngörülmedik başka bir gelişme olmazsa bunu başaracağımıza inanıyoruz. Siz ekmeye biçmeye, üretmeye devam edin, inşallah bunun karşılığını alacaksınız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN