Binlerce Gazi'ye Bakanlık'tan müjde! Maaşlar artık bu miktarda olacak: Dev zam açıklandı!

Binlerce Gazi'ye Bakanlık'tan müjde! Maaşlar artık bu miktarda olacak: Dev zam açıklandı!

'2023 Gazi maaşı ne kadar oldu?' sorusu aratılırken, müjdeli haber Bakan Bilgin'den geldi. Emeklilik maaşı ve EYT yasasından sonra Gazi maaşlarında da düzenleme yapıldı. En düşük emekli maaşı 7.500 lira olarak açıklanmıştı. Dul ve yetim aylığı alanlarında yararlanacağı bu zamdan gaziler de yaralanabilecek mi? İşte gazi maaşı alacakları sevindiren haber.

2023 Gazi maaşları merak konusu olurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin müjdeli haberi verdi. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseltilmişti. Bu zam Dul ve yetim maaşı alanları da etkilemişti. Gazi maaşları içinde Bakan Bilgin açıklama yaptı.

Gazi maaşı alan binlerce gaziye bayram öncesi müjdeli haber geldi. Emekli maaşına yapılan zam sonrasında Bakan Bilgin, merak edilen gazi maaşları için açıklama yaptı.

vedatbilgin.jpg

ASGARİ ÜCRETE SABİTLENECEK

Bilgin, Meclis'e sunulan çalışmada gazi maaşlarına ödenen aylıkların asgari ücrete çıkarılacağını belirtti. Aylık farklılığını kaldıracaklarını ifade eden Bilgin, aylığın asgari ücret seviyesine çıkacağını söyledi.

gazimaasi.jpg

GAZİLERE MÜJDELİ HABERİ VERDİ

Türkiye'nin sosyal bir devlet olduğunu vurgulayan Bilgin, en düşük emekli maaşına yapılan zam sonrasında gazi maaşlarının da 8 bin 500 lira olan asgari ücret miktarına eşitleyeceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN