Binlerce kişiye mezar olmuştu: Deprem sonrası 5 müteahhite kelepçe

Binlerce kişiye mezar olmuştu: Deprem sonrası 5 müteahhite kelepçe

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili vuran depremlerden etkilenen illerden biri olan Hatay’da yıkılan Erdoğan Apartmanı'nın müteahhidi Mustafa Erdoğan Keçecioğlu ve Adıyaman’da yıkılan bir binanın müteahhidi olan Yavuz ve Sevilay Karakuş, tutuklandı. Öte yandan Hatay'da depremde yıkılan Kule Apartmanı'nın müteahhidi Ömer Cihan ve Adıyaman'ın Besni ilçesinde deprem nedeniyle yıkılan 6 binanın müteahhidi Şükrü İşitmen de tutuklandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da yıkılan Erdoğan Apartmanı'nın müteahhidi Mustafa Erdoğan Keçecioğlu, Ankara'da kaldığı Seven Deep Hotel'de yakalanarak gözaltına alındı. Keçecioğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öte yandan Adıyaman’da da yıkılan binanın müteahhidi olan Yavuz Karakuş ve eşi Sevilay Karakuş, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında tutuklandı.

Ankara Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"06/02/2023 günü saat 04:17'de meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi olduğu tespit edilen depremde Hatay ili Antakya ilçesi Erdoğan Apartmanı'nın depremin etkisi ile yıkıldığı ve olay neticesinde binada bulunan birden fazla kişinin hayatını kaybettiği ve yine birden fazla kişinin yaralandığı, deprem neticesinde binanın yıkılmasında müteahhidinin sorumluluğu olduğuna yönelik gelen e-mail ihbarı üzerine Erdoğan Apartmanı müteahhidi şüpheli Mustafa Erdoğan Keçecioğlu'nun Hatay ilinden, ilimize geldiği ve kaçma ihtimalleri, üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti dikkate alınarak olayın aciliyetine binaen şüpheli şahıs Mustafa Erdoğan Keçecioğlu kalmış olduğu Bestekar Caddesi'nde bulunan Seven Deep Hotel'de tarafımızca yakalanmıştır.

13.03.2022 tarihinde Cumhuriyet savcısı talimatına istinaden Mustafa Erdoğan Keçecioğlu isimli şahıs mevcutlu olarak adliyeye sevk edilmiş; ifadesinin alınmasının akabinde Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklama talebiyle 6. Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edilmiş çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır."

ADIYAMAN'DA YIKILAN BİNANIN MÜTEAHHİTLERİ DE TUTUKLANDI

Adıyaman’da yıkılan binanın müteahhidi olan Yavuz ve Sevilay Karakuş, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında tutuklandı.

Yavuz Karakuş'un Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonucu Adıyaman'da yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlendi. Yavuz Karakuş ve eşi Sevilay Karakuş'un üzerinden 16 bin dolar ve 20 bin lira para çıktı. Sağlık kontrolüne götürülürken gazetecilerin 'vicdanınız rahat mı?' sorusuna Yavuz Karakuş "Vicdanım rahat. 44 bina yaptım. 4'ü yıkıldı. Her şeyi usulüne uygun yaptım" dedi.

Emniyette işlemleri tamamlanan Karakuş çiftinin, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı adına Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadelerine başvuruldu. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Yavuz Karakuş, yaptıkları binalarda kendilerinin de oturduklarını, kolonları kesilmiş olan veya fay hattı üzerinde olan birkaç binalarının yıkıldığını ileri sürdü. Karakuş çifti sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HATAY'DA DEPREMDE YIKILAN KULE APARTMANI'NIN MÜTEAHHİDİ ANTALYA'DA TUTUKLANDI

Hatay'da depremde yıkılan Kule Apartmanı'nın müteahhidi Ömer Cihan, ailesiyle Manavgat'taki bir otele yerleştiği tespit edilmesinin ardından gözaltına alınmıştı. Cihan, gözaltına alındığı Antalya'nın Manavgat ilçesinde tutuklandı.

ADIYAMAN'DA YIKILAN 6 BİNANIN MÜTEAHHİDİ TUTUKLANDI

Adıyaman'ın Besni ilçesinde deprem nedeniyle yıkılan 6 binanın müteahhidi Şükrü İşitmen tutuklandı.

Açıklamada, soruşturma kapsamında Besni ilçesinde yıkılan 6 binanın müteahhitliğini üstlenen ve şu ana kadar 123 kişinin ölümüne neden olduğu değerlendirilen Şükrü İşitmen hakkında gözaltı kararı verildiği, şüphelinin Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandığı ifade edildi.

Şüpheli Besni ilçesine getirilerek adliyeye sevk edildi. İşitmen, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

HASAN ALPARGÜN'DE TUTUKLANMIŞTI

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından başlatılan soruşturmada Kahramanmaraş Hasan Alpargün Apartmanı'nın müteahhiti Hasan Alpargün KKTC'de gözaltına alınmıştı. 100’den fazla cansız bedenin çıkarıldığı binanın müteahhidi Alpargün tutuklandı.

Dün Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Alpargün, burada basın mensuplarının kendisine yönelttiği sorulara "Mukadderat" yanıtını vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN