Borcu olanlara temiz sayfa açtıracak haber! Meclisten müjde verildi, Bu cezalara tam yüzde 90 indirim yapılacak

Borcu olanlara temiz sayfa açtıracak haber! Meclisten müjde verildi,  Bu cezalara tam yüzde 90 indirim yapılacak

Tüm dünyada görülen ekonomik kriz enflasyon artışına neden olurken olumsuzlukların da ardı arkası kesilmiyor. Yaşanan enflasyon vatandaşların omzundaki yükü daha da ağırlaştırıyor. Vergilerin tahsil edilme sürecinde sıkıntı yaşayan vatandaşlar Kasım 2022'de düzenlenen vergi borç ve yapılandırma paketi hakkında araştırmalarına devam ediyor. İşte yapılandırma paketi hakkında merak edilen tüm detaylar…

Yeni yılda vergi oranlarında yaşanan sorun yetkilileri de harekete geçirdi. 23 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi verdi. Şimdiye kadarki en kapsamlı vergi ve borç yapılandırma paketi hakkında merak edilenler tek tek açıklandı. Paketin yürürlükte yer alacağı tarih merak edilirken 2023 yılı vergi ve borç yapılandırma paketinin Meclis Başkanlığı’na sunulduğu belirtildi. İşte yapılandırma paketi hakkında merak edilen tüm detaylar…

MÜJDE BAŞKAN ERDOĞAN'DAN GELDİ


Geçtiğimiz hafta başında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan vergi ve borç yapılandırma paketi hakkındaki son gelişmeleri aktardı. Yapılandırma paketinin Meclis Başkanlığı onayına sunulduğu aktarılırken paket kapsamında 14 milyon kişinin yer aldığı vurgulandı. Vergi ve borç yapılandırma paketi içerisindeki toplam borcun da 361,8 milyar TL olduğu düşünülüyor.

para-hesap-1.jpg


48 AY TAKSİT YAPILACAK


31 Aralık 2022 tarihinden önce açıklanan vergi ve borç yapılandırma paketi kapsamında tüm kamu alacaklarının yer alacağı belirtildi. Bu borçlara karşılık gelen borçlar için 48 ay taksitlendirme seçeneği sunulmaktadır. Yapılandırma paketinden yararlanmak isteyen vatandaşların başvurularını 30 Nisan 2023 tarihine kadar yapabileceği belirtildi. Bu kapsamda ilk ödemeler ise 31 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak. Borçların tek taksit ve peşin olarak ödenmesi durumunda ise %90 indirim uygulanacak. İdari para cezalarının peşin ödenmesinde ise %25 indirim yapılacak.

para-paraa.jpg


MTV'YE %10 ŞARTI GETİRİLDİ


Motorlu Taşıtlar Vergisi de yeni yapılandırma paketi içerisinde yer almaktadır. Bu kapsamda konfigürasyondan yararlanmak için araç yönetim cezasının %10'unun ödenmesi gerekmektedir. Taksit ödemeleri sırasında ise araç muayenesine izin verilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN