Ankara'dan iddialara doğrulama: Rus gazına ödemeyi 2024'e ertelemeye çalışıyoruz

Ankara'dan iddialara doğrulama: Rus gazına ödemeyi 2024'e ertelemeye çalışıyoruz

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, BOTAŞ'ın Rus gazı ödemelerinin 2024 yılına ertelenmesi talebine ilişkin görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Bir televizyon kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin Rusya'ya yapacağı doğal gaz ödemeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.'nin (BOTAŞ) Rus gazı ödemelerinin 2024 yılına ertelenmesine ilişkin görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Kalın, "Temaslar, görüşmeler devam ediyor. Bizim enerji noktasında sıkıntımız yok" dedi.

"PUTİN'İN TEKLİFİ ÖNEMLİ"

Kalın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, "Türkiye'yi gaz merkez yapabiliriz" açıklamasıyla ilgili olarak da "Bunun hukuki, teknik bir sürü boyutu var. Türkiye için önemli bir teklif. Türkiye yatırımları ile zaten çok ciddi bir dağıtım merkezi oldu" diye konuştu.

ibrahim-kalin-aslen-nereli.jpg
Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın

ERTELEME TALEP ETMİŞTİ

Daha önce Bloomberg'e konuşan konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre, Türkiye, yüksek enerji fiyatlarından kaynaklanan zararı azaltmak için, Rusya'dan, Ankara'nın doğal gaz ödemelerinin bir kısmını ertelemesini istiyordu.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, Türkiye'nin enerji ithalatçısı BOTAŞ, ödemelerin bir kısmının 2024 yılına varan vadelere yayılması için temaslar yürütüyor.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR

İki ülke arasında görüşmeler BOTAŞ'ın ödemelerinin yüzde 25'inin dolar yerine ruble ile ödenmesine olanak sağlayan anlaşma sağlanmasının hemen ardından geldi.

Taraflar arasında sürecin devam ettiğini belirten yetkililer, Türkiye'nin talebinin karşılanıp karşılanmayacağının henüz net olmadığını ifade etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN