Bozburun Adaları'na 'kesin korunacak hassas alan' statüsü

Bozburun Adaları'na 'kesin korunacak hassas alan' statüsü

İzmir'in Aliağa ilçesindeki Bozburun Adaları'nın doğal sit alanı olan koruma statüsü, Cumhurbaşkanı Kararı ile 'kesin korunacak hassas alan' olarak değiştirildi.

İzmir'in Aliağa ilçesindeki Bozburun Adaları'nın statüsünün değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi. Karar, şöyle:

"'İzmir ili Aliağa ilçesi sınırları içerisinde bulunan 4. Grup (Bozburun Adaları) Doğal Sit Alanı'nın koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 109'uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN