Bu habere çocuklar sevinecek veliler üzülecek! Okulların tatil olması gündemde

Bu habere çocuklar sevinecek veliler üzülecek! Okulların tatil olması gündemde

19 milyon öğrencinin dört gözle beklediği sömestr (Yarıyıl) tatili bitmek üzere. Aileleriyle birlikte tatilin tadını çıkaran öğrenciler, kar heyecanını yaşamaya başladı. Çoğu ilimizde kar yağışı görülürken İstanbul'a henüz tam anlamıyla kar yağışı gelmedi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden peş peşe uyarılar gelirken ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, velileri uyardı. O güne dikkat. Bu habere çocuklar sevinecek veliler üzülecek. Okullar tatil olabilir! İşte detaylar...

Milyonlarca öğrencinin beklediği sömestr tatili neredeyse bitmek üzere. Öğrenciler tatilin keyfinin çıkarırken veliler okulların tekrardan tatil olup olmayacağını araştırıyor. Son haftalarda etkisini gösteren soğuk hava dalgası kar yağışını beraberinde getirdi. Birçok kentte kar yağışı görülürken dün gece yarısı İstanbul'a ilk kar tanesi düştü. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulunarak o tarih için uyardı. Okullar tatil olabilir, fırtına o tarihte geliyor. Peki sömestr tatili uzayacak mı? Okullar tekrardan tatile girecek mi? İşte detaylar haberimizde...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Türkiye'nin birçok kentinde kar yağışları başlarken İstanbul'a bir türlü beklenen kar gelmemişti. Dün gece yarısı İstanbul'a ilk kar düştü. Vatandaşlar ise bu kar yağışının devam edip etmeyeceğini araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu raporunu paylaştı. Son dakika olarak paylaşılan bilgilere göre, ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, (Antalya hariç) Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

dfdffd-9.jpg

Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi; Doğu Akdeniz'in doğusu, (Batman hariç) Güneydoğu Anadolu, Şırnak, Hakkari, Elazığ, Bingöl, Ordu ve Giresun çevrelerinde ise yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor.

OKULLARIN TATİL OLMASI GÜNDEMDE

Kar yağışları tüm ülkeyi etkisi altına alırken ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den yeni uyarılar geldi. Kerem Ökten o tarihi işaret etti ve okulların tatil olabileceğini söyledi. Ökten paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa modeli, Kanada modeli ve Amerika modeli aynı fikirde. Türkiye'ye Sibirya'dan bir soğuk canavarı gelebilir. 14 Şubat sevgililer gününü içine alacak şekilde. Okulların durumu tekrar gözden geçirilebilir."

b2.jpg

SÖMESTR TATİLİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dönem başında yayınlanan çalışma takviminde bir değişiklik yapılmadı. 12 Eylül’de başlayan birinci dönem 20 Ocak cuma günü karnelerin alınmasıyla sona erdi.

Sosyal medyada ve diğer platformda yer alan iddiaların aksine 15 tatilin uzatılmasına ilişkin bir bilgi ve açıklama bulunmuyor. Yarıyıl tatili olarak da bilinen 15 tatil 3 Şubat tarihinde sona erecek. Hafta sonu tatili ile birlikte okullar 6 Şubat Pazartesi günü kaldığı yerden eğitim öğretim faaliyetlerine devam edecek.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

Okullarda ikinci ara tatil ise 17-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihler, Ramazan bayramıyla benzer tarihlere denk gelecek. Normal şartlarda resmi tatillerden olan Ramazan bayramında öğrenciler ek olarak tatil yapıyordu.

dfdffdfd-1.jpg

Ara tatil hafta sonları dahil olmak üzere toplam 9 gün sürecek. Öğrenciler, dönem arasında yoğun tempodan uzaklaşmış olacak.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran’da okulların kapanmasıyla sona erecek. Öğrenciler okulların kapanmasıyla 90 gün süren yaz tatilinin tadını çıkaracak. Henüz 2023-24 eğitim öğretim yılı takvimi yayınlanmadı. Ancak okulların Eylül ayının ilk haftası açılması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN