Kilo vermenin sırrı mutlulukta! Kış aylarında bu besinleri tüketenler fazla kilolarından kurtuluyor, uzmanı onayladı

Kilo vermenin sırrı mutlulukta! Kış aylarında bu besinleri tüketenler fazla kilolarından kurtuluyor, uzmanı onayladı

Kış aylarında soğuk havaya bağlı olarak kapalı alanlarda daha çok vakit geçiriyoruz. Bu da daha az hareket etmemize neden oluyor. Bu aylarda kilo alma sorunu daha çok yaşanıyor. Uzmanlar, çeşitli meyve ve sebzelerde bulunan minerallerin vücuttaki mutluluk hormonunu harekete geçirmesi dolayısıyla kilo almaktan kurtulmak mümkün. İşte, kış aylarında kilo vermenin doğal yolları...

Kış aylarında düşen vücut sıcaklığını yükseltmek için vücut daha fazla karbonhidrata ihtiyaç duyuyor, üstelik soğuk hava terlemeyi de azalttığı için susadığımızı da hissetmiyoruz. Bunlar da kilo vermeyi zorlaştırıyor.

kisin-nasil-kilo-verilir-3.jpg

ALTI AYDA BİR KAN DEĞERLERİNİZİ KONTROL EDİN

Kış aylarında diyet yapma hakkında bilgi veren Beslenme ve Diyet Uzmanı Cemre Balkan, şu tavsiyelerde bulundu:

Havalar soğuyor, evlerde daha fazla zaman geçirip daha az fiziksel aktiviteye zaman ayırıyoruz. Hatta egzersiz alışkanlığı olmayan bireysel fiziksel harekete neredeyse hiç vakit ayırmıyoruz. TV / bilgisayar başında da daha fazla zaman geçirmek, zaman geçirirken atıştırmalık tüketmek de alışkanlığınız olabilir.

Ne yazık ki tüm bunlar kışın kilo vermemizi engelleyen faktörler arasında. Rutin kan tahlili yaptırmanın öneminden hep bahsederim. 6 ayda bir uzman kontrolünde kan değerlerimize baktırmalıyız.

kisin-nasil-kilo-verilir-1.jpg

MUTLAKA HAREKET EDİN

Kışın hem güneşi daha az görüyor hem de dışarıda daha az vakit geçiriyoruz; bu da D vitamini düşüklüğüne sebep olabiliyor. Halsizlik, kemiklerde ağrı, metabolizma yavaşlaması olarak belirti verebilir, mutlaka kontrol ettirin.

Kapalı, soğuk havalar sizi daha depresif bir ruh haline itebilir. Bu da beraberinde duygusal yemeyi getirebilir. Serotonini artırmak adına vücut karbonhidrat ve kızartma ağırlıklı besinlere yönelebilir. Bu noktada küçük önerilerle serotonin düzeyinizi artırabilirsiniz. Mutlaka hareket edin.

kisin-nasil-kilo-verilir-4.jpg

SEBZE AĞIRLIKLI BESLENİN

Sıvı alımına özen gösterin. D vitamini değerinizi kontrol ettirin, gerekirse takviye alın. Seratonin (mutluluk hormonu) artırmaya yardımcı besinlerden destek alın. Triptofan miktarı yüksek besinlerden et, süt, yumurta, peynir, kuruyemiş tüketimi; B6 B9 ve B12 vitaminleri içeren muz, avokado, tam tahıllı yiyecekler serotonin düzeyinin artırılmasına yardımcı olur.

Uyku düzeninize önem verin. Ana öğünlerde mutlaka sebze kaynağı, özellikle yeşil yapraklı sebzelere yer verin. Ana ve ara öğünlerde yeterli doygunluğu sağlayın, TV karşısı atıştırmalıklarından sakının.

kisin-nasil-kilo-verilir-2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN