Tokat Havalimanı'nın çatısı iki kez uçtu: 'Muhteşem Eser' üçüncü kez ihaleye açılıyor

Tokat Havalimanı'nın çatısı iki kez uçtu: 'Muhteşem Eser' üçüncü kez ihaleye açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun 'muhteşem eser' olarak adlandırdığı Tokat Havalimanı'nın çatısı iki kez uçtu. Yapım aşamasında 1.2 milyar lira harcanan havalimanının çatısı için üçüncü kez ihaleye açılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı olan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün projesi ile de hayata geçirilen 2 bin 700 metre pist uzunluğuna sahip, terminal sahası ise 16 bin metrekare genişlikte Tokat Yeni Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir tören ile 25 Mart 2022'de hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 'muhteşem eser' diye isimlendirdiği havalimanının kamulaştırmalarla birlikte toplam 1 milyar 200 milyon liraya mal olduğunu duyurdu. Açılışından yedi ay sonra o havalimanının çatısı sorun çıkardı. Havalimanı yapımı esnasında Tokat Havalimanı terminal çatısı iki kez rüzgardan dolayı uçtu.

GÜNEŞİN YÖNÜ HESABA KATILMADI

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; terminal binası inşaat aşamasındayken güneşin yönü doğru hesaplanamadığı için buzlanma yaşandığı da öğrenildi. Bununla birlikte yoğun yağış olduğu günlerde havaalanı terminalinin su aldığı belirtildi. Havalimanının çatı ihalesini 25 milyon 943 bin TL'ye bir mühendislik firması kazandı. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, havalimanındaki tadilat için şu açıklamalarda bulundu:

“Çatıda damlamalar olduğu ve bunun proje hatasından kaynaklandığı söylendi. İki defa ihale edilmiş bir yer. Şimdi 3. kez ihale ediliyor. Milyonlarca yoksulun olduğu ülkemizde kamu kaynaklarının bu şekilde kullanılması içimizi acıtıyor, üzülüyoruz. Cumhurbaşkanının bir kente gidişi planlanıyor, açılış tarihe buna göre konuyor. Erdoğan'ın programına yetişecek diye böyle fahiş hatalar yapılıyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN