En düşük faizle kredi veren o bankada müşteriler kuyruk oldu! İşte en güncel taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi faiz oranları

En düşük faizle kredi veren o bankada müşteriler kuyruk oldu! İşte en güncel taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi faiz oranları

Enflasyon rakamları geçen yıl son 24 yılın rekorunu kırdı. Alım gücü düşen vatandaşlar, kabaran borçları için bankalardan kredi çekme yoluna gitti. Bu noktada en düşük faizle kredi veren bankalar yoğun ilgi gördü. 2023 yılıyla beraber bankalar yeni kredi faiz oranlarını açıkladı. İşte, bankaların taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi faiz oranları...

Merkez Bankası, 2023 yılının ilk faiz kararını açıklamış ve politika faiz oranını yüzde 9 seviyesinde sabit tuttu. Bu karar sonrasında bankalar da faiz oranlarını güncelledi.

Kamu bankaları arasında Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank 'Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim' paketiyle sıfır konutlar için yüzde 0.69 faiz oranı ile konut kredisi verdiğini açıkladı.

EN DÜŞÜK FAİZLE KREDİ VEREN BANKA HANGİSİ?

İkinci el konutlar için ise en uygun faiz oranı yine kamu bankaları tarafından yüzde 1.20 olarak belirlendi. Özel bankalarda ise konut kredisi faiz oranları yüzde 3,75'e kadar çıktı.

Araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar için en uygun faiz oranı yüzde 1,59 olarak Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından sunuluyor. En yüksek faiz oranı yüzde 3,36 ile Odeabank'a ait.

İhtiyaç kredisi için en uygun faiz oranı yüzde 0,99 oranı ile ON ve Denizbank tarafından açıklandı. En yüksek faiz oranı ise yüzde 3,19 ile Yapı Kredi tarafından belirlendi.

BANKALARIN KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

bankalarin-konut-kredisi-faiz-oranlari.jpg

BANKALARIN TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

bankalarin-tasit-kredisi-faiz-oranlari.jpg

BANKALARIN İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANLARI

bankalarin-ihtiyac-kredisi-faiz-oranlari.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN