Bu hafta sonu sınav var mı? 3 Aralık Cumartesi 4 Aralık Pazar hangi sınavlar var? 2022 ÖSYM-MEB sınav takvimi!

Bu hafta sonu sınav var mı? 3 Aralık Cumartesi 4 Aralık Pazar hangi sınavlar var? 2022 ÖSYM-MEB sınav takvimi!

Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilen sınavlar merak ediliyor. Vatandaşlar hafta sonları hangi sınavların yapıldığını araştırmaya devam ediyor. ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sınavlar birçok kişide dikkatinde yer alıyor. 3-4 Aralık tarihlerinde hangi sınavların yapıldığı merak konusu oldu. İşte 3-4 Aralık sınav takvimi…

ÖSYM ve MEB sınavları hafta sonları uygulanıyor. ÖSYM sınav takviminde yer alan yılın son sınavları merak konusu oldu. Geçtiğimiz haftalarda KPSS lisans önlisans ve ortaöğretim oturumları tamamlandı.3-4 Aralık 2022 tarihinde hangi sınavların yapıldığı en çok araştırılan konuların başında yer alıyor. İşte 3-4 Aralık sınav takvimi…

HAFTA SONU NE SINAVI VAR?

3 Aralık 2022 tarihinde Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2022/13 İngilizce) sınavı yapılmaktadır. 4 Aralık 2022 tarihinde ise Adalet Bakanlığı Arabuluculuk sınavı yapılacak.

Bu hafta sonu sınav var ı

Bu kapsamda e-yds ve arabuluculuk sınavları için nüfus müdürlükleri açık tutulacaktır. 3 Aralık ve 4 Aralık tarihlerinde yapılan sınavlar için adayların yanlarında kimlik belgesini taşınması gerekiyor. Kimlik belgesini kaybeden kişiler nüfus müdürlüklerinden geçici nüfus kağıdı alabilmektedir. T.C. kimlik kartında fotoğraf bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya cüzdanında TC kimlik numarası, fotoğraf ve soğuk damga yer almayan kişiler sınava dahil edilmeyecek. Kimlik belgesi ile ilgili sorun yaşayan vatandaşlar çişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne giderek kimlik belgesi çıkarta bilmektedir. 3 Aralık 2022 Cumartesi günü saat 11.00 ile 13.30 saatleri arasında 4 Aralık Pazar günü ise 07.00 ile 10.00 saatleri arasında nüfus müdürlüklerinden işlem yapabilmektedir. nüfus müdürlüklerinden müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi" alabilirsiniz.

Nüfus müdürlüklerine kimliğini kaybederek başvuru yapan adaylar Nüfus Müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM'nin resmi internet sitesinden sınav başvuru bilgilerini ulaşabilmektedir. ÖSYM sitesine T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile giriş yapılmaktadır. Adaylar yapılan incelemenin ardından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi" almaktadır. Adayın geçici kimlik belgesinde fotoğrafının olması zorunludur. Bu nedenle nüfus müdürlüklerine gidecek olan kişilerin yanlarında sınava giriş belgesi ve biyometrik fotoğrafının bulunması gerekiyor. Belirlenen tarihlerde sınav adayları dışında kimsenin işlemi yapılmamaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN