Bu kentte yıkıcı bir deprem olursa şaşırtıcı olmaz! Prof. Dr. Ahmet Ercan, büyük deprem için tarih verdi

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF) üzerinde yer alan bir şehirde olası bir depremin 7.3 büyüklüğüne ulaşabileceğini söyledi. Prof. Dr. Ahmet Ercan, ayrıca başka bir il için yaptığı uyarıda bölgede sınırlı bir zaman dilimi içerisinde bir deprem beklediğini söyledi. İşte, Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem yorumu...

Son dönemde Van, Malatya, Kahramanmaraş, Hakkari, Tunceli ve Hakkari'de meydana gelen peş peşe depremler korkuttu. Bölgede yaşanan sarsıntılar bölgedeki insanları tedirgin ederken, yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, HalkTV'de dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Van'ın her zaman bir deprem riskiyle karşı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Güneyden gelen Arap Kalkanı, bugünkü Suriye ile Irak’ın bulunduğu kesimden Anadolu'yu kuzeye doğru sıkıştırıyor. Anadolu'yu bu şekilde sıkıştırması sonucunda Doğu Toroslar dediğimiz Bitlis Dağları oluşuyor. Artos Dağları da böyle oluşuyor. Van'ı doğudan sıkıştıran başka güçler de var. Güneyden ve doğudan gelen güçlerin bileşke noktası Van. Bu yüzden Van'da her zaman için büyük depremler olacaktır" diye konuştu.

"2040 SONRASINDA YIKICI BİR DEPREM OLURSA BU ŞAŞIRTICI OLMAZ"

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Van'ın kendi içindeki deprem büyüklüğü 6.4 dolaylarında olduğunu belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bazen sıçrama yaparak 7.3'e kadar varabilir. Kaldı ki 2011 yılında yaşanan depremde bu 7.2'ye vardı. Her 30 ila 40 yıl arasında üstüne gelen gerginlikleri boşaltmak üzere bir deprem oluşturacaktı. '2011 yılında gördük bir daha görmeyiz' diye bir şey yok. 2040 ile 2055 yılları arasında yıkıcı bir deprem olursa bu şaşırtıcı olmaz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN