Bu ormana giren zengin olup çıkıyor! 30 kilometre yürüyüp kilolarca topluyorlar! Pazarlarda yok satıyor

Bu ormana giren zengin olup çıkıyor! 30 kilometre yürüyüp kilolarca topluyorlar! Pazarlarda yok satıyor

Türkiye'nin bereketli topraklarında kendiliğinden yetişen bu meyve hem adıyla hem de şifasıyla şaşırtıyor. Çam ormanlarında yetişen ve 1001 derde deva olan davulga toplayanı da kısa sürede zengin ediyor. 30 kilometre yol gidip emek emek topluyor pazar tezgahlarını çıkarıyorlar. Bulmak için uğraşanlar ise pazar pazar dolanıyor.

Bursa'nın verimli topraklarında yetişen davulga meyvesi, ormanlarda kendiliğinden yetişerek olgunlaşmaktadır. Halk arasında dağ çileği olarak da bilinen bu meyve çocuk felci, Ağız ve deri yaraları gibi problemlere de çözüm oluyor. İçeriğinde yer alan C vitamini açısından zengin olan dağ çileği sigaranın zararlarını da azaltmaktadır. Ciltte oluşan sivilce ve akneleri iyi gelmekle birlikte idrar söktürücü özelliği bulunan davulga meyvesi romatizma ağrılarını hafifletip sinirleri kuvvetlendirmektedir.

ORMANA GİDEN ZENGİN OLUP ÇIKIYOR

Ormanlarda kendiliğinden yetişen davulga meyvelerini toplamak isteyen vatandaşlar sepetlerini kaptığı gibi soluğu ormanın derinliklerinde alıyor. Bursa'da pazar tezgahlarında yer alan bu meyve vatandaşlar tarafından da rağbet görüyor. Ekim ayında toplanmaya başlanan meyvenin Ocak ayına kadar ormanlarda yer aldığını belirten yerli halk Sırf bu ürünü toplamak için günde 30 kilometre yol gidiyor.

davulga-toplamak.jpg

Zorlu bir yolculuğun ardından kilolarca davulga meyvesini toplayan vatandaşların cebi de doluyor. Denizi gören ormanlarda yetişen davulga meyvesi tamamen organik olmakla birlikte Ocak ayına kadar toplanmaktadır.

Marmara, Ege, Akdeniz ya da Karadeniz gibi Türkiye'nin dört bir yanında yetişen davulga meyvesi halk arasında dağ çileği ya da kocayemiş olarak da anılıyor. İçerisinde bulundurduğu antioksidan özellikler ile birlikte vücudu hastalıklara karşı koruyan bu meyve aynı zamanda diş ve diş eti problemlerine de iyi gelmektedir.

davulga.jpg

DAVULGA MEYVESİ NASIL TÜKETİLİR?

Toplanması ile birlikte taze taze tüketilebilen davulga meyvesi aynı zamanda toz haline getirilip balla karıştırılarak da tüketilmektedir. 12 ay boyunca tüketilebilen davulga meyvesi mevsiminde taze tüketilebileceği gibi daha sonradan kurutularak da tüketilebiliyor.Her meyvede olduğu gibi bu ürünü de taze olarak tüketebileceğiniz gibi marmelat reçel gibi ürünlere dönüştürüp de tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN