Bu sene bol karlı geçecek! Meteoroloji uzmanı uyardı: 2003 ve 2017 kışı geri geliyor...

Bu sene bol karlı geçecek! Meteoroloji uzmanı uyardı: 2003 ve 2017 kışı geri geliyor...

Türkiye'de yaşanan sert hava koşulları kış mevsimine de yansıyacak. Meteoroloji uzmanları tarafından gelen uyarılar, kış hazırlığınızı iyi yapın yönünde oldu. Yaz mevsiminde etkili olan El Nino, kış mevsimiyle birlikte ülkemizde yeniden görülmesi bekleniyor. Uzman isim bu sene bol kar yağışlı olacak diye uyardı. İşte tüm detaylar...

Meteoroloji uzmanlarından kış mevsimine dair açıklamalar paylaşıldı. Yaz mevsiminde sert geçen hava koşulları, kış mevsiminde de etkisini sürdürecek. Yüksek soğuklukların biriktiği Sibirya, yeni kar rekorlarına kucak açıyor. İşte kış mevsiminden beklentiler...

BU SENE KIŞ SERT GEÇECEK

Türkiye'nin önünde yer alan kış mevsiminde kar yağışlarında yeni rekorlar bekleniyor. Sonbahar mevsiminde yaşanan yaz havasının sonra ermesiyle kar yağışları bekleniyor. Yaz mevsimi boyunca soğuk biriktiren Sibirya, soğuk ve kış etkisini göstermeye başladı. Kış mevsimiyle birlikte etkisini gösterecek olan El Nino, sert bir kışı müjdeliyor.

Sonbahar mevsimi ile birlikte Afrika sıcaklıklarıyla yeniden ısınan hava, ülke gündeminde yer aldı. Hava sıcaklıkları kısa süreliğine yükselirken bu kez soğuklukların kalıcı olarak etkili olacağı iddia ediliyor.

f8uubabxoaazc5u.jpg

KAR REKORU GELİYOR

Türkiye, sonbahar mevsiminde etkili olan yaz sıcaklıklarından nihayet kurtulacak. Meteoroloji uzmanları tarafından yapılan açıklama ekim ayının sonunu işaret ediyor. Soğuk biriktiren Sibirya dalgasının etkisiyle kar rekorları bekleniyor. Kış mevsiminde etkili olacak bir diğer hava olayı El Nino, bol yağışlı ve soğuk geçmesinde yardımcı olması tahmin ediliyor.

Sosyal medya üzerinden meteoroloji paylaşımları yapan Kerem Ökten, "Ekim ayı sonunda Sibirya kar rekoru kıracak gibi görünüyor. Bu durum Ülkemizde karlı bir Kışın habercisi. Tıpkı 2003 ve 2017 gibi..." paylaşımında bulundu. Önümüzdeki kış mevsiminde 2003 ve 2017 kışının yaşanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN