Bülent Arınç, Bakan Nebati’nin 'epistemoloji' çıkışını tiye aldı

Bülent Arınç, Bakan Nebati’nin 'epistemoloji' çıkışını tiye aldı

Eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Hazine Bakanı Nebati'nin "Neoklasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır" açıklamasına gönderme yaparak Bakan Nebati'yi tiye aldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçen hafta düzenlenen Ekonomik Dönüşüm Zirvesi ve Yeni Paradigmalar Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Neoklasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım, günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöroekonomi gibi alanların da etkisiyle daha fazla önem kazanmaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

'BEN DOÇENT DOKTOR NUREDDİN NEBATİ'YİM'

Bakan Nebati'nin gündem olan konuşması, ekonomistler tarafından da eleştirilmiş, Nebati o eleştirilere, "Ben hem alaylı hem mektepliyim. O sözler akademik bir toplantıda söylendi. Ben Doçent Doktor Nureddin Nebati'yim. Epistemoloji bilmeyeceksem nasıl doçent oldum ben. Türkiye'de akademiyi bu hale getirenlere yazıklar olsun. Ama bir bilim adamı bilim adamı gibi davranacak" cevabını vermişti.

Eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, TV5'te katıldığı programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışını yorumladı.

BÜLENT ARINÇ'TAN BAŞÖRTÜSÜ YORUMU

TV5 programcısı Mustafa Deniz, “Ben de 28 Şubat mağduru bir kardeşinizim. Kat sayı problemi yaşadık, kız kardeşim okula gidemedi. AK Parti döneminde imam hatipte müfredat değişikliği ile başı kapalı kız öğrencilerin başının açılması istendi. Bakıyorum bazen uygulamalar, geçmişte tabii ki yanlış adımlar hatalar var. Günümüzde yanlış adım, hata yok mu, CHP bir açılım yapıyor, bu kazanım olmaz mı, buraya evrilemez mi? Başörtüsü meselesinde sadece burada savunup sarılmak yeterli olur mu inancımız kapsamında?” dedi.

“BUNUN EPİSTEMOLOJİK AÇIDAN ANLAMI NEDİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Deniz'in sorusuna Arınç, "Senin sorunu dinlerken Nebati Bey aklıma geliyor. Öyle bir yorum yaptın ki bunun epistemolojik açıdan anlamı nedir diye düşünüyorum. Mustafa Bey sen sosyolojiyi iyi bilen bir arkadaşımızsın." yanıtını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN