Burası Mısır değil Türkiye! O ilimizdeki piramitleri gören hayrete düşüyor: İçerisi gizemli tünellerle dolu

Burası Mısır değil Türkiye! O ilimizdeki piramitleri gören hayrete düşüyor: İçerisi gizemli tünellerle dolu

Görüntüler Mısır'dan değil Türkiye'den! O ilimizde bulunan piramitler, görenleri adeta hayrete düşürüyor! İçerisi ise gizemli tüneller ile dolu...

Batman iline bağlı Güvercin köyünde bulunan piramit benzeri yapılar, son zamanlarda dikkat çekiyor. Yapıların içerisinde insan yapımı tüneller ve antik eserler bulunduğu belirtiliyor. "Batman Piramitleri" olarak adlandırılan bu yapılar, hem yerel halkın ilgisini çekiyor hem de doğa aktivistlerinin merakını uyandırıyor.

Güvercin köyü, Türkiye ve dünya gündemine önemli bir tarihi ve kültürel alan olarak taşıyor. Doğa ve Kültür Derneği aktivisti Emin Bulut, bölgenin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle dikkat çektiğini ifade etti. Bulut, Batman Üniversitesi'nden araştırma yapılması ve bilimsel rapor hazırlanması talebinde bulunarak, bu alana daha fazla ilgi çekilmesini ve tanıtımının yapılmasını istedi.

PİRAMİTLER DOĞAL OLUŞUMDAN İBARET

batman-piramit.jpg

Ancak, Batman İl Kültür Müdürü İhsan Aslanlı, piramitlere benzeyen yapıların doğal oluşumlardan ibaret olduğunu belirtti. Aslanlı, bölgede yapılan incelemeler sonucunda, bu yapıların tamamen doğal oluşumlar olduğunu ve arkeolojik değer taşımadığını ifade etti.

Piramit benzeri yapılar, bölgeye olan ilginin artmasına ve doğa aktivistlerinin köye akın etmesine sebep oluyor. Ancak, yapıların doğal oluşumlar olduğu yönündeki açıklamalar, tartışmaları da beraberinde getiriyor. Araştırmaların devam ettiği ve konunun yakından takip edildiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN