Burdur'daki diyaliz skandalında 4 gözaltı

Burdur Devlet Hastanesi diyaliz ünitesinde yaşanan ve 3 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2'si hastane personeli 4 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Burdur Devlet Hastanesi'ndeki diyaliz faciasında yeni gelişme yaşandı. Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında, bilirkişi raporlarına göre; Burdur Devlet Hastanesi diyaliz ünitesinden sorumlu hastane personeli tekniker M.C, elektrik teknisyeni İ.S. ile bağımsız çalışan makine mühendisleri G.A.S. ve Y.A. gözaltına alındı.

Burdur’daki diyaliz olayından üçüncü ölüm haberi

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

NE OLMUŞTU?

25 Mayıs'ta Burdur Devlet Hastanesinde diyaliz tedavisi gören 33 hasta, tedavi sonrasında rahatsızlanmıştı. Hastalardan 23'ü Antalya, 6'sı Afyonkarahisar, 3'ü Isparta ve biri Denizli'deki hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

Antalya'da tedavi gören Mustafa Demir (70), Saniye Aksöz (87) ve Amina Abas Jama (67) hayatını kaybetmişti.

diyalizde-hayatini-kaybedenler.jpg
Saniye Aksöz (87), Mustafa Demir (70), Amina Abas Jama (67)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hastanelerde entübe durumda hasta kalmadığını, 14 kişinin tedavilerinin sürdüğünü ve 16 hastanın taburcu edildiğini bildirmişti.

9342496.jpg

Olayın ardından Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi önlem amacıyla kapatılarak adli ve idari tahkikat başlatılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN