CHP'li Çakırözer'den iktidara: Esad bile size güvenmiyor

CHP'li Çakırözer'den iktidara: Esad bile size güvenmiyor

Bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Milletvekili Utku Çakırözer, AK Parti'nin dış politikadaki yeni adımlarına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sisi ile el sıkışmasından sonra sırada Esad'la el sıkışma planlarının olduğunu belirten Çakırözer, "Tüm dünyadan izole olmasına rağmen Esad bile size güvenmiyor" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığının bütçelerinin görüşmeleri sürüyor. Görüşmelerde söz alan CHP Milletvekili Utku Çakırözer, AK Parti iktidarının dış politikadaki yeni adımlarına ilişkin açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır’ın darbeyle gelen Cumhurbaşkanı Sisi’yle poz vermesi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’a ilişkin “siyasette küslük olmaz, sil baştan yapabilmeliyiz” sözleri, Çin ve Katar ile sürdürülen ekonomik ilişkiler üzerine değerlendirmede bulunan Çakırözer şunları söyledi:

"Her ilkesiz onursuz dönüşün, onların söylemiyle normalleşmenin bir tarifesi var. Bu ülkede gazetecileri parçalayıp, yok edenlerle kucaklaşmak 5 milyar dolar.

'ESAD BİLE SİZE GÜVENMİYOR'

Türkiye’de darbe planladığını iddia ettiğiniz, elinde 251 şehidin kanını taşıdığını söyledikleriniz ile pasta kesmek 5 milyar dolar, Uygur Türkleri zulüm görürken Çin ile can ciğer kuzu sarması olmak 6 milyar dolar. Rumlar ile bir değil 2 petrol anlaşması yapan Katar ile kucaklaşmak 10 milyar dolar.

Darbeci Sisi ile el sıkışmak, şimdilik para yok. Sadece saraya gönderilen mango suları var. Çünkü neden, sizin ihvancılıktan vazgeçtiğinize henüz güvenmiyorlar. Sırada Esad ile el sıkışmak var. Tüm dünyadan izole olmasına rağmen Esad bile size güvenmiyor.”

'UYUŞTURUCU BARONLARI İKTİDARINIZI GÜVENLİ LİMAN OLARAK GÖRÜYOR'

İktidarın dış politikadaki normalleşme adımlarına tepki gösteren Çakırözer, "Tüm bu vicdansız, ahlaksız U dönüşleri saraydaki tek adam ve damat beyin şahsi ihtirasları uğruna tam takır bıraktıkları Merkez Bankamıza 3-5 milyar dolar girsin diye yapılıyor ya. İşte bunu belki siz içinize sindirebilirsiniz ama bu millet içine sindiremiyor. Sayın Bakan diyorsunuz ki ‘Yatırımcılar için güvenlik bir liman olduk’. Sizin yatırımcı dediğiniz Putin’in gizli ortakları ise başka. O oligarklar, o kara paracılar, uyuşturucu baronları iktidarınızı güvenli liman olarak görüyor ki yatlarını bu ülkeye demirliyorlar" diyerek tepkisini dile getirdi.

'FAİLLERİN SERBESTÇE DOLAŞABİLMESİNİ LANETLİYORUM'

İsmailağa cemaati bağlantılı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken kendisinden 23 yaş büyük Kadir İstekli ile evlendirdiği iddialarına da değinen Gümüşel, "Türkiye’de on binlerce yurttaşımız tweet attı diye hapse girerken, siyasi davalarda yüzlerce masum insan hapislerde çürütülürken, bu iğrenç olayın faillerinin hala serbestçe dolaşabiliyor olmasını lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN