Çalışamayan kadınlara devletten cep harçlığı! 1800 TL aylık verilecek, başvurana takır takır ödeniyor

Çalışamayan kadınlara devletten cep harçlığı! 1800 TL aylık verilecek, başvurana takır takır ödeniyor

Çalışmayan kadınlara müjde! Ev işlerinizi yaparken para kazanacaksanız! Çalışamayan kadınlara devletten cep harçlığı! Her ay ödenecek! Aylık 1800 TL verilecek! Başvurular açıklandı! Başvurduktan sonra ödemenizi PTT’den takır takır alabilirsiniz...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım, aile içi sorumluluklar veya ekonomik nedenlerle istihdam edilmeyen kadınları desteklemek amacıyla önemli bir adım attı. Her ay düzenli olarak ihtiyaç sahibi olan kadınlara 1.870 TL maddi yardım sağlayacak olan bu program, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını artırmayı hedefliyor ve bu destekler PTT aracılığıyla ulaştırılacak. Bu girişim ayrıca aile bütçelerine de olumlu katkılarda bulunmayı amaçlıyor.

gettyimages-892674198.webp

BU DESTEKTEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sunduğu sosyal yardım programı, öncelikli olarak çalışmayan, dul veya yetim durumunda olan kadınları hedefliyor. Bu destek programı, eşini veya babasını kaybetmiş kadınlara yönelik olacak. Yasal düzenlemelere göre, vefat eden eşin son aldığı maaşın %75'i veya %50'si, duruma bağlı olarak eşe bağlanacak. Eğer bir kişinin iki veya daha fazla yetim çocuğu bulunuyorsa, bu oranlar değişebilir.

YETİM AYLIĞI KAÇ TL?

2023 yılı itibariyle, en düşük emekli maaşı 5.500 TL olarak belirlendi. Bu temel alınarak yapılan maaş hesaplamalarıyla, emekli maaşları %36 oranında artırılarak 7.500 TL'ye yükseltildi. Bu artışa paralel olarak, yetim aylığı da aylık 1.870 TL olarak revize edildi.

ÇOCUKLARA ÖZEL ŞARTLAR

Program, kız ve erkek çocukları için belirli kurallar içermektedir. Erkek çocuklar için ödemeler, 18 yaşına kadar veya öğrenci durumlarına göre 20 yaşına kadar devam edecektir. Üniversite öğrencisi olanlar ise 25 yaşına kadar desteklenecektir.

Evlenmemiş kız çocukları, ömür boyu yetim aylığı almaya hak kazanacaklardır. Bu hak, evlilikleri sona erdiğinde bile devam edecektir.

Daha fazla bilgi ve başvuru detayları için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN