Caretta carettaların yumurtlama alanında talan! Koruma altındaki parka iş makineleri girdi

Caretta carettaların yumurtlama alanında talan! Koruma altındaki parka iş makineleri girdi

Caretta carettaların yumurtlama alanı olan ve koruma altındaki Mersin Davultepe 100. Yıl Tabiat Parkı’na iş makineleri girerek ağaçları sökmeye başladı. karar.com’a bilgi veren kaynaklar, parkı 49 yıllığına kiralayan özel işletme tarafından eğlence merkezi yapılacağı bilgisini paylaştı.

EDA NARİN | KARAR

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin yıktığı 10 ilin enkazı dahi kalkmamışken Mersin’de özel bir işletme çevre katliamı için kolları sıvadı. Deniz kaplumbağalarının yumurta bırakma alanları arasında yer alan ve özel koruma bölgesi ilan edilen Mersin’deki Davultepe 100. Yıl Tabiat Parkı’na eğlence merkezi yapmak uğruna iş makineleri girdi. Daha önce Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait olan ve Milli Parklar bünyesine geçtikten sonra özelleştirilen parkta iş makineleri ağaçları sökmeye başladı.

1-kopya-001.jpg

Davultepe 100. Yıl Tabiat Parkı’nda yapılmak istenen projeye ilişkin karar.com’a bilgi veren kaynaklar, işletmenin o bölgeyi kafe ve su sporlarının yapılacağı bir merkeze dönüştüreceğini aktardı.

2-kopya-001.jpg

İklim Adaleti Koalisyonu’ndan Ful Uğurhan ise Davultepe 100. Yıl Tabiat Parkı’nın 49 yıllığına bir şahıs tarafından kiralandığını belirterek, “Burayı kiralayan şahıs her ay çok yüksek bedel ödediğini, bu işten kurtulmak istediğini ama sözleşmeyi iptal edemediğini söyleyip duruyor. Aslında burada gelir getirici tesisler inşa edip parasını kat be kat çıkarmayı düşünüyordu. Ama koruma altında olması nedeniyle başarılı olamıyor. Sık sık bu gibi hamlelerle parasını kurtarmaya çalışıyor. Ama vatandaştan ses yükselince geri adım atıyor” dedi.

3-002.jpg

BU İLK DEĞİL!

2019 yılında parkın işletmesini alan firma yetkilileri tarafından, deniz kaplumbağalarının yumurta bırakma dönemine denk gelen ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde başlayarak 3 gün sürecek bir müzik festivali düzenlenmesi planlanmıştı. Mezitli Belediyesi ile çevrecilerin tepkileri üzerine işletmeci firma geri adım atarak festivali iptal etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN