ÇAYKUR çay fiyatları ne kadar oldu? Tüm paketlere zam!

ÇAYKUR çay fiyatları ne kadar oldu? Tüm paketlere zam!

Sofraların vazgeçilmezi olan çaya zam geldi. ÇAYKUR, kuru çay fiyatında maliyet artışları nedeniyle tüm çay gruplarına yüzde 10 zam yapıldığını açıkladı. İşte, sarı paket güncel çay fiyatları...

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden (ÇAYKUR) çay tiryakilerini üzecek haber geldi.

Kuru çaya son iki yıldır yapılmayan, son dört yıldır ise üretim ve girdi maliyetlerini karşılayacak şekilde düşük zam yapılması nedeniyle hem ÇAYKUR, hem özel sektör hem de çay üreticisinin kuru çaya yüzde 20-25 oranında yapılmasını beklediği zam yüzde 10'da kaldı.

Yapılan yüzde 10'luk zammın ise bir nebze olsun özel sektöre nefes aldırması ve ikinci sürgün çay alımında yaş çay fiyatını yukarı çıkararak üreticilerin yüzünü güldürmesi bekleniyor.

ÇAYKUR ÇAY FİYATLARI NE KADAR?

Yüzde 10 zam kararı sonrası Türkiye'de en çok tüketilen ve 'sarı paket' olarak da bilinen Çaykur Rize Turist Çayı'nın 1 kg'lık paketi, 36 liradan 40 liraya yükseldi.

s-1d5c312e5c1eb77bf581b265c5148f08b62f2d63-7e73424a1aa078986f09.jpg

EVDE ÇAY NASIL DEMLENİR?

* Demliğin içine 1 bardak için 2 çay kaşığı kadar çay konulur. 1 çay bardağı kadar çaya 2 bardak sıcak su konulur.

* Çaydanlıkta kalan kaynayan suyun altı kısılmalı ve kesinlikle demlik kaynatılmamalı.

* Çay demlenirken demliğin üzerine bir mutfak bezi örtülebilir.

* Demliğin ağız kısmı bir alüminyum folyo ile kapatılabilir.

* Demlenme işlemi sırasında kesinlikle demlik sallanmamalı.

* Çayın demlenme süresi çaya bağlı olarak değişse de ortalama 10 ila 15 dakika arasındadır.

* Çay demlendikten sonra çay posası ve suyu ayrılmalı.

LEZZETLİ ÇAY DEMLEMENİN PÜF NOKTALARI

* Çayın lezzetini etkileyen en önemli faktörlerin başında kullanılan su gelir. Musluk suyundaki klor, çayın bulanık olmasına neden olur. Mümkünse doğal kaynak suyu kullanın.

* Çayı demlediğiniz suyun daha önce kaynamamış olmasına özen gösterin. Kaynayan sudaki oksijen miktarı düştüğünden çayın demi yeterince çıkmaz.

* Kullanılan çaydanlık, çayın lezzetini doğrudan etkiler. Porselen demlik, çayın aromasını değiştirmeden bırakmasını sağlar. Eğer metal çaydanlık kullanacaksanız, alüminyum yerine çelik çaydanlıklara öncelik verebilirsiniz.

* Siyah çay demlemek için, kullandığınız demlikte farklı bitki çayları demlemeyin. Çay, kolaylıkla farklı aroma ve kokuları içerisine çekeceğinden ortak demlik kullandığınızda saf bir lezzet elde etmeniz mümkün olmaz.

* Çayın yanmaması için, üzerine kaynama noktasında su dökmemekte fayda vardır. Kaynattığınız suyu demliğe alıp birkaç dakika beklettikten sonra çay ilave ederek çayın acımasını önleyebilirsiniz.

* Çayı demlemeden önce suyuna bir çay kaşığı karbonat ekleyerek daha kırmızı bir çay elde edebilirsiniz.

* Hafif içimli çaylardan hoşlanıyorsanız, çayı demlerken demliğe 1 kesme şeker atarak acılığını alabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN