Sigara ve alkolde ÖTV kararı: Zam gelecek mi?

Sigara ve alkolde ÖTV kararı: Zam gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Kararnamesi'yle 2021 yılının Temmuz- Aralık dönemi için sigara ve alkol ürünleri ÖTV artışından muaf tutuldu.

Sigara ve alkollü içki ürünlerinde 2021 yılının ikinci altı ayında vergi artışı olmayacak.

Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, sigara ve alkollü içkilerde 6 ayda bir enflasyon oranında yapılan vergi artışı 1 Ocak 2022'ye kadar uygulanmayacak.

2021 yılı Haziran-Aralık döneminde alkollü içki ve sigaranın asgari maktu ve maktu vergi tutarları, yasalarda yer alan enflasyon kadar artış hükmünden muaf olacak.

Yasaya göre Ocak ve Temmuz aylarında bazı ürünlerden tahsil edilen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarları artırılıyor. Bu artırma işlemi son 6 aylık Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) göz önünde tutularak yapılıyor.

TÜİK verilerine göre tütün ürünleri ve sigara, enflasyon sepetinde ağırlığı yüzde 6,06 olan alkollü içecekler ve tütün kalemi altında yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN