İğneden ipliğe her şeye zam gelecek

İğneden ipliğe her şeye zam gelecek

Türkiye'deki toplam elektrik üretiminin yüzde 25'ini karşılayan hidroelektrik santralleri, ülke genelindeki kuraklıktan olumsuz etkilendi. Santrallerdeki üretim kapasitesinin düşmesi nedeniyle elektriğe zam yapılacağı, dolaylı olarak birçok sektörde fiyat artışının kaçınılmaz olduğu ileri sürülüyor.

Santrallerin üretim maliyetlerinin arttığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 1 Ocak 2021'den bu yana elektrik üretimi yapan santrallere satılan doğalgaza yüzde 21 düzeyinde zam yapıldığını ve zamların devam edeceğini söyledi.

ELEKTRİK ZAMMI KAPIDA!

Akın yaptığı açıklamada, "Hem kuraklık hem de doğalgaza yapılan zam, tüketimin artacağı yaz aylarında elektrik zammını gündeme getirdi. Vatandaşımızı elektrik değil, faturası çarpacak. Elektrik zammı iğneden ipliğe her şeyin fiyatını da arttıracak. İktidar, şirketler yerine vatandaşı kollasın" dedi.

KURAKLIK, ELEKTRİK ÜRETİMİNİ DÜŞÜRDÜ

Türkiye'nin yaşadığı kuraklık sorununa değinen Akın, "Kuraklık, Türkiye'nin enerji üretimini de sekteye uğratacak. Türkiye'deki toplam elektrik üretiminin yüzde 25'ini karşılayan hidroelektrik santralleri kuraklıktan doğrudan etkileniyor. Bu santrallerin kuraklık nedeniyle tam kapasiteyle çalışamamaları elektrik üretiminde düşüşe neden olacak" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN