Çelişkili 'Suriye' açıklaması gündem olmuştu: Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile görüştü

Çelişkili 'Suriye' açıklaması gündem olmuştu: Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İranlı bakan en son, Türkiye'nin Suriye'ye yapmayı planladığı harekata ilişkin Türkiye'de başka Suriye'de başka bir tavır alan çelişkili açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir-Abdullahiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede üst düzey ziyaret hazırlıkları konusu ele alındı.

NE OLMUŞTU?

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, en son Türkiye'nin Suriye'ye yapmayı planladığı harekata ilişkin bir haftada iki farklı açıklama yapmasıyla gündeme gelmişti. 27 Haziran'da Ankara'yı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan “İran İslam Cumhuriyeti için Türkiye’nin güvenliği İran’ın güvenliği demektir. Bizim bölgeye, dost ve kardeş ülkeye hayırdan başka bir temennimiz yoktur” demişti. İranlı bakan Şam'da ise tavır değiştirip “Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde askeri operasyonuna karşıyız” diye konuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN