Özel hastanelerde vahim iddia: 'Solunum maskesindeki bakteriden 3 kişi öldü'

Modacı Cemil İpekçi sosyal medyadan yaptığı paylaşımla son 15 gün içinde tanıdığı 3 kişinin özel hastanelerde solunum cihazının takılmasıyla maskeden bulaşan mantar ve bakteriden öldüğünü duyurdu. İpekçi, astım hastası arkadaşının hastane enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybettiğini otopsinin de doğruladığını belirterek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslendi.

GULAN GÜLER

Moda dünyasının tanınan ismi Cemil İpekçi, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dünyanın parasını aldılar dediği özel hastanelerde 3 tanıdığının acildeki dezenfekte edilmeyen maskelerden enfeksiyon kaparak öldüğünü açıkladı.

Cemil İpekçi’nin paylaşımı şu şekilde:

“Bugün önemli bir şey söyleyeceğim ve bu videoyu yayarsanız çok mutlu olurum. Çok acı bir şey duyuracağım çünkü çok önemli. Bunu duyurmalıyız sağlıkla ilgili çünkü.

‘3 KİŞİ SOLUNUM CİHAZINDA BULUNAN BAKTERİLERDEN ÖLDÜ’

15 gün içinde 3 tane çok sevdiğim insan rahmetli oldu. 3’ü de çok bilindik bir hastanede bakın hastalıktan değil, acile kaldırıldıklarında oradaki solunum cihazında olan maskenin içindeki mantar ve bakterinin ciğerlerine geçmesiyle vefat ettiler.

‘YETERİNCE DEZENFEKTE EDİLMİYOR’

Bu neyi gösteriyor. Demek ki özel hastanelerden tutun da kamu hastanelerine kadar acilde o maske bir kişiden çıkarılıp diğerine takılıyor. Demek ki yeterince dezenfekte edilmiyor. Boşuna ölmek derken bunu kastediyorum adam kanserden değil ama o maskenin içindeki mantar ve bakteriden ölüyor.

‘FAHRETTİN KOCA’YA SESLENİYORUM’

Biraz önce yine kaybettiğim bir insanın evinden geliyorum. Çocukları perişan olmuş, yaşlı bir kadın da değildi. Astımı var ama astımdan değil acilde o bağlanan maskeden bulaşan mantardan 2 günde ölüyor. Lütfen bunu yayalım bu çok önemli. Bunu Fahrettin Koca’ya ve özel bütün hastanelere göndereceğim. Yaymak istiyorum hastane enfeksiyonundan ölmek kadar acı bir şey olamaz.

‘OTOPSİDE HASTANE ENFEKSİYONU OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI’

Böyle bir şey olduğunu bilmiyordum astımdan öldü sanıyordum. Ama otopsi yapıldı ve hastanede enfeksiyondan öldüğü ortaya çıktı. Bu nasıl olur özel hastane ve çok bilindik dünyanın parasını alan özel bir hastane.

’15 GÜN ART ARDA 3 TANIDIĞIM BU ŞEKİLDE ÖLDÜ’

Bunlar nasıl yapıyor böyle dezenfekte etmeden acilde bir hastadan alıp başkasına takıyor. Manikür pedikür yapılırken bile herkese özel aletler kullanılıyor hastalık kapmamak için. Bu kadar mikrobun olduğu bir dönemde nereye nasıl güveneceğiz. 15 gün art arda 3 kişiyi böyle hastane enfeksiyonundan kaybetmenin acısını yaşıyorum.

Bu hastane sahiplerine de akıl versin inşallah ben de doktor çocuğuyum ama zamanında bu tarz şeyler duymadım. Ama şu dönemde demek ki sadece paraya bakılıyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN